Vilka olika tandställningar finns det?

Innehållsförteckning

Vilka olika tandställningar finns det?

Vilka olika tandställningar finns det?

Det finns tre huvudsakliga typer av tandställning:

  • Fast tandställning.
  • Lingual.
  • Traditionell fast tandställning, sk. räls.

Vilken tandställning är bäst?

Den klassiska tandställningen, rälsen, med fästen på tänderna utsida är fortfarande bäst sett från många olika synvinklar. Det är något de flesta inte vet om men rälsen levererar de mest precisa resultaten.

Vilken tandställning?

Din tandläkare avgör vilken tandställning som är bäst för ditt specifika problem, men som patient har du ofta ett val. ... Den populäraste typen är fast tandställning i metall eller plast som klistras fast på tanden och syns betydligt mindre.

Är genomskinlig tandställning bra?

En osynlig tandställning är en serie genomskinliga plastskenor som är avtagbara och som gör små, stegvisa förflyttningar av tänderna. Det finns olika system för detta där det vanligaste heter Invisalign. ... ”Invisalign är en modern behandlingsmetod och ett utmärkt estetiskt alternativ till konventionell tandreglering.

När används Quad Helix?

Tandställningen Quad Helix används för att bredda en smal överkäkstandbåge. Tandställningen består av metallringar som är limmade på sexårständerna (kindtänderna bakom mjölktänderna).

Vad kostar tandreglering för vuxna?

Det är svårt att i förväg säga vad det kostar att göra en tandregleringsbehandling eftersom det beror på vad som ska göras, hur lång tid man beräknar att behandlingen tar och sedan vilken typ av apparatur man väljer. Det kan kosta allt från 15000 upp till 80 000 kronor.

Vilken färg är bäst att ha på tandställning?

Kan jag ha olika färgertandställningen? Ja. För att hålla fast bågen i fästena används små gummisnoddar som finns i en mängd olika färger. Dessa gummisnoddar byts efter varje behandlingstillfälle och du kan välja olika färger vid varje tillfälle.

Vad kan man ha istället för tandställning?

Ett annat alternativ till den klassiska rälsen är en så kallad lingual tandställning. Genom att dessa mer avancerade tandställningar fästs på tandradens insida kan man med en lingual tandställning som exempelvis ”Incognito” uppnå samma resultat som med en traditionell tandställning.

När kan man få tandställning?

Barn och unga vuxna Om kriterierna för kostnadsfri behandling inte uppfylls kan man i vissa fall få hjälp med tandreglering på egen bekostnad. Tandreglering med fast tandställning sker som regel vid 14 års ålder eller senare.

Hur känns det att få tandställning?

Att sätta fast en tandställning gör inte ont och det behövs därför ingen bedövning. Tandställningen limmas fast på tänderna och är enkel att ta bort. Precis efter att tandställningen satts på plats kan tänderna vara ömma. Det kan också kännas ömt vid kontroller och justeringar.

Relaterade inlägg: