Vad kan man jobba med inom kultur?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba med inom kultur?

Vad kan man jobba med inom kultur?

Yrken inom kultur, media och design

  • Art director. Bloggare. Copywriter. Dansare. Fotograf. Grafisk formgivare.
  • Influencer. Informatör/Kommunikatör. Inredningsarkitekt. Journalist. Ljudtekniker. Musiker.
  • Originalare. Skådespelare. Social media manager. Tolk. Webbdesigner. Översättare.

Vad kan man jobba med inom konst?

Konstnärer arbetar med många konstformer, uttrycksmedel, tekniker och material. De traditionella konstformerna är måleri, teckning, grafik och skulptur. Konstnärer arbetar även med bland annat fotografi, rörlig bild, ljud, ljus och text. Arbetsfältet är mycket brett och det är vanligt att kombinera inriktningar.

Vad kan man jobba om man är logistiker?

Logistiker är ett samlingsnamn för olika yrkesgrupper som styr flöden av material, information och betalningar inom och mellan företag och organisationer. Här ingår bland annat transportplanerare, informationslogistiker, inköpare och produktionsplanerare.

Vad gör en kultursamordnare?

Kulturkonsulenter arbetar med att informera, anordna kompetensutveckling, ibland förmedla föreställningar och kontakter med pedagoger och är en resurs för professionella kulturarbetare som dansare, koreografer, skådespelare och konstnärer.

Vad kan man göra för att bli designer?

Det finns passande för designers utbildningar inom olika skolformer och på olika nivåer. De akademiska utbildningarna är 3 års heltidsstudier,180 hp, och kan leda till kandidatexamen. De flesta grundutbildningar på högskolenivå ger möjligheten att fortsätta ytterligare 2 år (120 hp) till en masterutbildning.

Relaterade inlägg: