Vad finns det för olika typer av styrketräning?

Innehållsförteckning

Vad finns det för olika typer av styrketräning?

Vad finns det för olika typer av styrketräning?

Det finns 3 olika typer av styrketräning, maxsstyrka, hypertrofi och uthållighetsstyrka. Beroende på hur tungt du lyfter så kommer du få ut olika resultat utav din träning. Lite förenklat sett kan vi dela in musklefibrerna som finns i varje muskel i snabba- och långsamma fibrer.

Vilka tre typer av konditionsträning finns det?

Löpning, cykling och simning är exempel på aktiviteter som är bra för att träna upp sin kondition.

Vilka tre ämnen ökas i mängd vid träning?

Under träningspass ökar nivåerna av adrenalin, noradrenalin, testosteron och östradiol i proportion till träningspassets intensitet, hos yngre män. Insulin ökar under anaerob uthållighetsträning men minskar av aerob träning. Också nivåerna tillväxthormon ökar, för män framför allt av långvarig, hård träning.

Vilka aktivitet finns?

Exempel på aktiviteter är fotboll, handboll, basketboll, volleyboll, innebandy, ten- nis, squash, badminton och bordtennis. Cykling engagerar framför allt stora muskelgrupper i benen och har en bra konditionshö- jande effekt.

Vad finns det för olika sätt att träna styrka?

Knäböj, marklyft, bänkpress och militärpress. Basövningar i allmänhet, och dessa fyra i synnerhet, är de absolut mest effektiva övningarna för att bygga muskler och utveckla styrka. Komplettera med dragövningar som chins och någon form av rodd för att undvika muskulär obalans.

Vilken konditionsträning är bäst?

Du behöver träna så att din puls höjs – flera gånger i veckan för bättre kondition. Satsa på ren konditionsträning som raska promenader, cykling, löpning eller crosstrainer och välj en intensitet som gör att du vill träna ofta. Kombinera konditionsträningen med styrketräning för bästa resultat.

Vad har konditionsträning för positiva effekter?

De positiva effekter som konditionsträning ger är bland annat: Hjärtas slagvolym ökar, hållfastheten hos skelett och ledbrosk ökar, lungornas kapacitet förbättras, blodets förmåga att transportera syre ökar, dina blodfetter påverkas positivt, förmåga att lagra socker och fett i musklerna ökar, stresståligheten ökar, ...

Relaterade inlägg: