Vilka olika sekter finns det?

Innehållsförteckning

Vilka olika sekter finns det?

Vilka olika sekter finns det?

Dela den här artikeln

  1. Folkets tempel. Denna kristna sekt grundades av Jim Jones på 70-talet.
  2. Heaven's Gate. Heaven's Gate grundades på 70-talet av Marshall Applewhite och Bonnie Nettles – två heltokiga personer.
  3. Davidianerna. ...
  4. Soltempelorden. ...
  5. Aum Shinrikyo.

Vilka söker sig till sekter?

Människor som går med i sekter (och andra religiösa samfund) har olika ekonomisk, social och kulturell bakgrund. Men de har oftast en sak gemensamt, nämligen att de söker något andligt eller spirituellt som skapar trygghet och gemenskap.

Var går gränsen mellan sekt och religion?

Ordet sekt betyder en grupp som bryter sig ur en större organisation och bildar en alternativ grupp. En sekt behöver alltså inte vara religiös utan kan t. ex. vara politisk.

Vad menas med självdestruktiva sekter?

Med självdestruktivitet avses ett beteende som inbegriper självskadebeteende eller att man tar livsfarliga risker. Beteendet kan vara direkt eller indirekt. Direkt självdestruktivitet kan visa sig som självmordstankar, att man pratar om självmord, försöker begå självmord eller begår självmord. ...

Vart finns Moonrörelsen?

Familjefederationen för Världsfred och Enighet[redigera | redigera wikitext] Familjefederationen för Världsfred och Enighet (koreanska: 통일교회, Tongil Gyohoe) är en nyreligiös organisation som grundades den i Seoul i Sydkorea av Sun Myung Moon.

Vad är det som kännetecknar en manipulativ sekt?

En manipulativ sekt kännetecknas vid att ledaren manipulerar sina medlemmar, både när han/hon värvar de och då de blivit medlemmar. Det lurar sina medlemmar att tro att deras kunskap är den rätta, budskapet är det enda sanna och att de antingen står i direkt kontakt med Gud eller att de själva är Gud.

Vad är en sekt Mimers brunn?

En sekt är en grupp som avviker från de religiösa huvudlinjerna som finns i samhället, t. ex. Kyrkan. ... En sekt ställer krav på sina anhängare och eftersom att den oftast inte är större än en minoritetsgrupp så har den ofta en elitisk image.

Relaterade inlägg: