Kan man bli civilekonom om man läser samhäll?
Innehållsförteckning
Kan man bli civilekonom om man läser samhäll?
Så blir du ekonom Överlag krävs någon form av eftergymnasial utbildning på högre nivå för de flesta ekonomyrken. På Ekonomiprogrammet (inriktning Ekonomi), Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet får du direkt den behörighet som behövs för att kunna läsa civilekonomutbildning och kandidatprogram i ekonomi.
När blir man civilekonom?
År 2007 inrättades även Civilekonomexamen som är en yrkesexamen i ekonomi.
Vad är det för skillnad på ekonomi och civilekonom?
- Den främsta skillnaden är utbildningens längd. För en civilekonomexamen läser du 240 högskolepoäng, vilket motsvarar fyra års studier på heltid. En ekonomexamen är en ekonomie eller filosofie kandidatexamen och omfattar 180 högskolepoäng, alltså tre års heltidsstudier.
Vad kan man bli om man läser ekonomi juridik?
Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen juridik kan vara frivårdsinspektör, jurist, advokat, polis, åklagare, ombudsman, lärare eller socionom.
Vad kan man bli om man läser samhällsprogrammet?
Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen ska även ge eleverna förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Utbildningen ska också behandla makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.
Vad kan man bli om man läser teknikprogrammet?
Du lär dig om hela kedjan i utveckling av teknik, det vill säga att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna tekniska produkter. Du lär dig att skapa modeller och göra beräkningar i olika design- och beräkningsprogram.
Vad är civilekonomexamen?
Civilekonomexamen från civilekonomprogrammet Civilekonomprogrammet är ett fyraårigt program på 240 högskolepoäng som ger en civilekonomexamen. Den infördes första juli 2007 och ger, till skillnad från andra ekonomprogram, en yrkesexamen på avancerad nivå istället för en generell examen i ekonomi.