Vad finns det för risker med luftfjädring på lastbil?

Innehållsförteckning

Vad finns det för risker med luftfjädring på lastbil?

Vad finns det för risker med luftfjädring på lastbil?

Scania rekommenderar att behålla ett resttryck på 20 kPa i luftbälgarna. Utan rest- tryck finns det risk att luftbälgarna förlorar sin form och funktionalitet.

Vad finns det för risk med bladfjädring på vintern?

Nackdelen är att för små fjädringsrörelser kommer friktionen inte att övervinnas, hjulet går ofjädrat och bilen blir småstötig. På lastbilar innebär det risk för föraren att få diskbråck, av arbetsmiljöskäl och vägslitage (hjulet studsar lätt) är trapetsfjädringen på tillbakagång.

Vad finns det för risker med luftfjädring?

Innebär luftfjädring problem för den vanliga fjädringen? Nej. Luftfjädringen ersätter inte den vanliga fjädringen som alla fordon har, utan utgör ett komplement till denna. Den har därför ingen som helst negativ inverkan på den vanliga fjädringen.

Vad ska man tänka på efter man har höjt luftfjädringen vid lossning?

Bilen reglerar då automatiskt trycket i luftbälgarna efter den höjd ni önskar. Vill man ha det lite enklare kan man köra med manuell reglering från kupén (komfortsystem). Det går även att göra det ännu lite enklare utan kompressor med luftnippel och extern kompressor (bassystem).

Hur länge håller luftfjädring?

Hur länge systemet håller beror på din körstil och andra körningsrelaterade faktorer. Vid försiktig körning kan livslängden vara så lång som 100 000 km.

Relaterade inlägg: