Vilka är dom största hajarna?

Innehållsförteckning

Vilka är dom största hajarna?

Vilka är dom största hajarna?

Valhajen. Valhaj (Rhincodon typus) är den största nu levande hajen och därmed den största fiskarten. Det är en fredlig jätte som huvudsakligen lever av plankton, men även ansjovis, sardiner och makrill förekommer i dieten.

Hur lång är en haj?

20 – 30 yearsSharks / Lifespan

Hur många hajar finns det i Sverige?

Det finns så mycket som 19 arter av hajar i Sverige. De vanligaste hajarna i Sverige är pigghaj och småfläckig rödhaj. 1937 rapporterades det om en hammarhaj i Kattegatt, men det visade sig vara en myt.

Är fena på hajar?

Charlott Stenberg sover med hajar, samlar på hajar, snorklar med hajar. Men ingenting går upp mot lyckan hon kände när hon fick se sin älsklingshaj på Madeira.

Vilken haj har stor stjärtfena?

Hajar har 5–7 gälspringor och en stor stjärtfena och en eller två ryggfenor. Alla hajarter har inre befruktning, en del föder utvecklade ungar medan andra lägger ägg. Mest känd är kanske vithajen, som i sällsynta fall har attackerat människor. Andra kända arter är tigerhaj, tjurhaj, flera arter hammarhaj och gråhaj.

Har hajar dålig syn?

Den har en välutvecklad syn som är något bättre än människans men snarlik. Ögat skyddas av en broskkapsel (skleran) och rullar tillbaka då vithajens nos nuddar eller håller på att nudda ett främmande föremål vilket gör vithajen momentärt blind.

Relaterade inlägg: