Vad räknas som slangord?

Innehållsförteckning

Vad räknas som slangord?

Vad räknas som slangord?

Slanguttryck, slang, anses vara lokala eller sociala varianter av det vardagliga talade språket, och innehåller ofta förenklade versioner av ord. Nationalencyklopedin definierar slang som ”delvis nyskapande, vardagligt gruppspråk ofta bland ungdomar eller bland kamrater i yrkesgrupp (jargong)” (Wikipedia 2017).

Hur och varför uppstod slang?

Det språk vi får vår slang ifrån är först och främst engelskan. Ord som dress, keps, jobb, steppa och smart är ursprungligen alla från engelskan. I det moderna samhället låter det annorlunda och ord som backslick, blogg, babe, blingbling, cred och bratt har letat sig in i ungdomarnas vardagliga språk.

Vad betyder Balesh?

Gratis, utan kostnad. - Ha bror, ska du med på kebab? - Jalla, är det balash?

Vad betyder Filterlös?

Att man säger det man tycker och tänker. Används ofta när en person säger något dumt, till och med taskigt, utan att man har tänkt på det ordentligt.

Hur har användandet av slang ändrats genom åren?

Slang som allt annat språk förändras kontinuerligt. Det som är inne i dag är ute om några år. Allt byts inte ut, men vi tröttnar på modeord och andra ord förändrar status. Ord som nu är slangord kan bli accepterade som vardagliga standardord längre fram.

Varför talar ungdomarna annat språk?

Ungdomar markerar tydligt att de inte talar så med vuxna. Det finns ett behov av att markera gemenskap gentemot vuxensamhället. Och medvetet gör man det lättast med orden. I vissa situationer kan man tala mycket ungdomsspråk.

Relaterade inlägg: