Vilken typ av träning?

Innehållsförteckning

Vilken typ av träning?

Vilken typ av träning?

Är du ute efter att exempelvis springa långa lopp kan det vara bra att lägga mer tid på konditionsträning men självklart lägga in styrketräning för att träna upp styrkan i både muskler, leder och förebygga för eventuella skador. Yoga är också en bra träningsform för löpare då det förbättrar löpsteget.

Vilken typ av motion passar dig bäst?

Då kan dessa typer av träningsformer passa dig: Yoga: En fantastisk träningsform, både psykiskt och fysiskt. ... Pilates: En blanding mellan yoga, styrketräning och stretch. Få lite av varje men håll fortfarande det mentala i fokus.

Vad är pulshöjande träning?

Pulshöjande träning innebär att din puls ligger på 70-80 procent av din maxpuls. Har du tex en maxpuls på 200 så är det tex 160-180 i puls. Vid den här pulsnivån förbättras din kondition.

Vad finns det för positiva effekter av träning?

All form av rörelse påverkar din kropp positivt Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Det ökar också din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Att röra på sig påverkar också vikten, blodfetter, blodtryck och blodsocker i rätt riktning.

Vilken sport ska jag börja i?

Jag skulle säga att du ska välja en sport utifrån dig själv, vad du tycker om och vad du tycker är svårt. Jag har gått på ridning och även på gymnastik när jag var liten. Jag har även testat på fotboll och dans men slutade. Men nu när jag blev äldre började jag på dans igen.

Vilka hormoner får man av träning?

Vid arbete ökar frisättningen av hormonerna adrenalin, kortisol och tillväxthormon, vilka ökar blodtrycket och upprätthåller blodsockernivån.

Vad menas med lågintensiv träning?

Lågintensiv träning är träning som gör dig varm, men inte flåsig. Du kan föra en normal konversation samtidigt som du tränar. För en person kan lågintensiv träning vara en långsam promenad, för en annan person en lätt jogg – det är högst individuellt.

Relaterade inlägg: