Vilka olika typer av försäkringar finns det?

Innehållsförteckning

Vilka olika typer av försäkringar finns det?

Vilka olika typer av försäkringar finns det?

Olika försäkringar

  • Hemförsäkringar. En hemförsäkring skyddar dina tillhörigheter. ...
  • Villa- eller bostadsrättstillägg. ...
  • Bilförsäkringar. ...
  • Barnförsäkringar. ...
  • Sjuk- och olycksfallsförsäkringar. ...
  • Livförsäkringar. ...
  • Inkomstförsäkringar. ...
  • Sjukvårdsförsäkringar.

Vad gör en försäkring?

En försäkring är ett avtal mellan dig och försäkringsbolaget. Du betalar en avgift, premie, varje år och försäkringsbolaget ger dig genom försäkringen ett ekonomiskt skydd mot skador som kan inträffa. I försäkringsvillkoret ser du vad din försäkring täcker.

Är försäkringar bra?

Dyra saker bör man försäkra Detta gäller för t ex en bil eller annat fordon av högre värde, en båt och ett hus etc. Sådana saker kan man inte bara ersätta rakt upp och ner ur egen plånbok ifall de blir förstörda eller blir stulna. Det skulle kosta för mycket. En försäkring är därför ett bra alternativ.

Varför personförsäkring?

Personförsäkringar kan ge en tryggare ekonomisk situation om något skulle hända dig eller en familjemedlem. Personförsäkringar kan ge dig ekonomiskt stöd om du eller någon i familjen skulle råka ut för en olyckshändelse eller sjukdom, får en allvarlig diagnos eller blir arbetslös eller sjukskriven.

Vad innebär det att vara försäkrad?

Att vara försäkrad i Sverige innebär att du kan få ersättning från Försäkringskassan. ... Om du har flyttat till eller från Sverige, eller om du arbetar eller nyligen har arbetat, utomlands, så kan du vara försäkrad för vissa ersättningar från Försäkringskassan men inte för alla.

Måste man ha en personförsäkring?

Skyddet från offentliga försäkringar är ofta inte tillräckligt för att du ska kunna ha samma levnadsstandard om du, en anställd eller någon av dina familjemedlemmar drabbas av en allvarlig sjukdom, olycksfall eller skulle avlida. ​ En personförsäkring är därför ett viktigt komplement till samhällets försäkringsskydd.

Relaterade inlägg: