Vilka olika kulturer finns det?

Innehållsförteckning

Vilka olika kulturer finns det?

Vilka olika kulturer finns det?

Vanliga kulturområden och kulturellt indelande begrepp är västerländsk kultur, den anglo-saxiska världen, arabvärlden eller den muslimska världen, den östasiatiska världen och den latinamerikanska världen. Sådana kulturella indelningar har delvis oklara gränser i områden som gränsar till olika kulturer.

Vad händer när olika kulturer möts?

När man möter människor från andra kulturer, lär man sig mer om det som är nytt och annorlunda. Man börjar se över sin egna kultur och åsikter, det uppstår då en interkulturell sensitivitet. Interkulturell kompetens handlar om att kunna göra sig förstådd på ett sätt så att alla förstår.

Vad menas med invandrade kulturer i Sverige?

De olika kategorierna är: invandrare (de som är födda utomlands och därför har ett större avstånd till det rent svenska), andra generationens invandrare (de som är födda i Sverige men har föräldrar födda i andra länder), invandrare med en förälder född utomlands, invandrare med utländsk bakgrund (de som har en doft av ...

Vilka kulturer tillhör jag?

Hur man beter sig rent kulturellt beror ofta på olika grupperingar och vilka grupper man här tillhör, dessa grupper kan vara sociala, etnicitet, ålder, socialklass och könsroller med mera och alla dessa skapar en kombination vilket bestämmer vilken kultur du befinner dig i.

Vad leder kulturkrockar till?

Att kulturkrockar då uppstår är naturligt. Dessa kan leda till konflikter mellan barn eller mellan barn och personal men även i samverkan med hemmen. De krockar och konflikter som förekommer i skola och på fritidshem härleds ofta till skillnader i olika kulturell och religiös bakgrund.

Relaterade inlägg: