Vad räknas som ett varumärke?

Innehållsförteckning

Vad räknas som ett varumärke?

Vad räknas som ett varumärke?

Varumärken är tecken som används inom handeln för att identifiera produkter. Ditt varumärke är den symbol som dina kunder använder sig av för att välja just din produkt. Det särskiljer dina produkter från konkurrenternas.

Vad kan skyddas som varumärke?

2.1 Vad kan skyddas av varumärkesrätt? Varumärkeslagen reglerar bland annat varumärken och andra varukännetecken för varor och tjänster. Benämning på företag regleras av rätten till företagsnamn/företagsnamnsrätten.

Vilka fördelar finns det med att registrera ett varumärke?

Ett registrerat varumärke ger dig rätt att använda varumärket för de varor/tjänster som det är registrerat för och du får också rätt att hindra andra från att använda samma eller förväxlingsbart likt kännetecken för identiska eller relaterade varor/tjänster.

Vad innebär ett registrerat varumärke?

Registrerar du ditt varumärke får du ensamrätt – ingen annan får använda det på sina varor eller tjänster. Det gör att du kan styra hur ditt varumärke används och se till att det inte används på fel sätt av fel personer.

Vad innebär registrerat varumärke?

Varumärke är ett viktigt kännetecken för alla företag och deras varor eller tjänster. När du registrerar ditt varumärke försäkrar du dig om att du får ensamrätt att använda det för dina varor och tjänster. ... Varumärket är kännetecknet för din vara eller tjänst och det registrerar du på PRV.

Vad kallas det om någon annan använder ett skyddat varumärke?

Om näringskännetecknet är skyddat endast inom en del av landet, gäller ensamrätten endast inom det området. Den som använder sitt personnamn som varukännetecken har ensamrätt till kännetecknet som varukännetecken, om namnet har särskiljningsförmåga för de varor eller tjänster som det används för.

Måste man registrera ett varumärke?

Ditt varumärke måste vara möjligt att registrera för den typ av varor och tjänster du ska marknadsföra. Det ska inte gå att förväxla med någon annans varumärke. Du kan söka efter redan registrerade varumärken i Svensk Varumärkesdatabas.

Hur vet man om ett varumärke är skyddat?

Till skillnad från företagsnamnet kan varumärket bestå av både ord och figur (symbol). För information om varumärkesregistrering, kontakta PRV - Patent- och registreringsverket . För information om EU -varumärken kontakta den europeiska varumärkesmyndigheten .

Finns varumärket?

I Svensk Varumärkesdatabas kan du göra en sökning och se de varumärken som redan finns registrerade. ... Varumärket är kännetecknet för din vara eller tjänst och det registrerar du på PRV. Företagsnamnet är namnet på ditt företag och det registrerar du hos Bolagsverket.

Relaterade inlägg: