Hur kan man ta truckkort?

Innehållsförteckning

Hur kan man ta truckkort?

Hur kan man ta truckkort?

Man kan få truckutbildning via jobbet eller via Arbetsförmedlingen. Om man inte har något jobb och har tänkt sig att skaffa truckkortet som ett sätt att få en anställning så kan det vara värt att se om Arbetsförmedlingen kan hjälpa till.

Vad betyder Tlp?

Arbetsmarknadens parter har tagit fram ett dokument som heter Riktlinjer för truckförares kunskaper och färdigheter – TLP 10. De innebär att alla truckförare får en gemensam grundläggande utbildning med de kunskaper som behövs för att arbeta säkert. Alla truckinstruktörer som har avtal med TYA utbildar enligt TLP 10.

Vilka truckar finns det?

Det finns 18 olika trucktyper i fyra olika klasser och de indelas så här enligt TLP10:

  • Truckkort Kategori A. Låglyftande plocktruck (föraren lyfts ≤ 1,2 m) Ledstaplare med eller utan åkplatta. ...
  • Truckkort Kategori B. Motviktstruck. ...
  • Truckkort Kategori C. Hjullastare. ...
  • Truckkort Kategori D. Drag- /flaktruck.

Hur mycket kostar truckkort B?

Att gå en truckutbildning behöver inte kosta särskilt mycket pengar. Kostnaden för ett truckkort A och B varierar mellan 25 kr. Ifall du väljer att bara ta A eller B kan kostnaden uppskattas till mellan 20 kr.

Vad krävs för att få köra truck på ett företag?

Alla truckförare ska ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att få köra truck. Det vanligaste sättet att de kunskaperna är att genomgå en truckförarutbildning. Flera organisationer, både fristående och sådana som är knutna till trucktillverkare eller branscher erbjuder utbildningar.

Relaterade inlägg: