Hur stor kompressor behövs för mutterdragare?

Innehållsförteckning

Hur stor kompressor behövs för mutterdragare?

Hur stor kompressor behövs för mutterdragare?

För om du drar på muttrarna igen med den kraften som mutterdragaren har i sig, riskerar du att dra sönder både muttrar och gängor. Krav för mutterdragare: Kompressor: 6 bar. Luft: 125 liter/min.

Hur stor kompressor behövs för spikpistol?

Hur stor tank behöver jag på min kompressor? Ju större tank, desto längre kan trycket bibehållas så att kompressorn inte ständigt behöver gå. För upprepade arbetsuppgifter, exempelvis sprutmålning, spikpistoler och mer krävande arbeten, är en större tank (ca 25-50 liter) att föredra.

Vad tänka på när man köper en kompressor?

Att välja storlek. Du behöver generellt en kompressor som har en angiven effektiv luftmängd på 120 procent av vad ditt verktyg kräver. Som utgångspunkt så håller den trycket längre ju större tank du har, så om du har verktyg som ska användas relativt kontinuerligt med högt tryck så är en stor tank att föredra.

Hur mycket luft kräver en Däckmaskin?

Hej! Till flesta däckmaskiner räcker det med en 4-5,5 hk kompressor. Men en god idé är att tänka till innan köp om kompressorn ev. kommer att användas till andra ändamål såsom blästring eller luftkrävande verktyg, då krävs kanske en lite större tank eller högre effekt.

Hur stark behöver en mutterdragare vara?

Som privatperson kommer du sannolikt aldrig att behöva ett moment på mer än 1000 Nm men för den som arbetar inom fordons- eller byggindustrin kan ett högre vridmoment vara befogat. Som jämförelse brukar biltillverkare rekommendera ett vridmoment mellan 130-250 newtonmeter för att dra åt hjulbultarna vid däckbytet.

Hur stor kompressor för att blästra?

Det tryck som används blir avgörande för om en kompressor ska orka med. Vid effektiv blästring behövs upp mot 7 Kg i tryck men då deformeras karosseriplåt kraftigt. ... Yrkesblästrare har ofta luftkompressorer på 1000 liter/min eller mer. Det gör det mer effektivt och de kan blästra mer med volym än tryck.

Hur många bar till spikpistol?

Klicka. När det står att en spikpistol (för 90mm spik) kräver 4,9 - 8,3 bar.

Vad kan man använda en kompressor till?

Kompressorn är kort och gott ett ovanligt verktyg, för den kan aldrig användas separat. Visserligen använder du säkert då och då den komprimerade luften i kompressorns tank till att pumpa upp däck eller till renblåsning av verktyg. Störst glädje av kompressorn har du genom att låta luften vara drivmedel i ett verktyg.

Är biltemas kompressorer bra?

Testets största maskin kommer från Biltema och det är särskilt höjden som sticker ut. Den har utformats så som man föreställer sig en klassisk kompressor. Priset är riktigt lågt och därför har vi också valt ut den som ett bra köp trots defekter så som små och lite ologiska knappar.

Var köper man kompressor?

På HORNBACH hittar du ett brett utbud av olika kompressorer, bland annat kan du välja en bensindriven kompressor eller en oljefri kompressor, som exempelvis en batteridriven kompressor.

Relaterade inlägg: