Vilka näringsämnen finns det i pasta?

Innehållsförteckning

Vilka näringsämnen finns det i pasta?

Vilka näringsämnen finns det i pasta?

Vitaminer i pasta
ÄmneMängd per 100gInnehåller % av RDI
(Tiamin) Vitamin B10.098.2 %
(Riboflavin) Vitamin B20.064.3 %
(Niacin) Vitamin B31.710.6 %
Vitamin B60.064.3 %

Är det dåligt att äta pasta?

Pasta i sig behöver inte vara onyttigt. Men det är ofta portionsstorleken och de fettrika såserna som kommer med pastan som ställer till det. Det är dessutom viktigt att få i sig kolhydrater med fibrer – grönsaker ger både mer näring och mer för tarmen att arbeta med.

Vad finns det för vitaminer i potatis?

En portion kokt potatis (175 g) innehöll mer än 20 procent av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C, niacin, vitamin B6 och kalium.

Vilka näringsämnen finns i tomat?

Tomaten innehåller bra med vitaminer och mineraler och det finns flera ämnen i tomater som har visat sig kunna hejda cancerfrmkallande processer i kroppen. Den har ett rikt innehåll av vitamin C, folsyra och andra antioxidanter som karotenoider, framförallt lykopen, men även betakaroten och lutein.

Vilken pasta är nyttigt?

Bönpastan innehåller i princip lika mycket kalorier som vanlig pasta. Däremot äter man normalt sett en mindre mängd bönpasta eftersom det höga innehållet av fibrer och protein mättar mera. Bönpasta innehåller fyra gånger mer fibrer än vanlig vit pasta och tre gånger mer fibrer än fullkornspasta.

Kan man äta pasta när man bantar?

Undersökte pastans inverkan på vikten Deltagarna fick äta cirka 3,3 portioner pasta i veckan samtidigt som de gick på en så kallad GI-diet. Pasta har nämligen lågt glykemiskt index jämfört med andra raffinerade kolhydrater, vilket innebär att blodsockret höjs långsammare än om du äter till exempel vitt bröd.

Vilka näringsämne finns i potatis?

Potatis är källa till C-vitamin, vitamin B6 och kalium. Vissa potatissorter, till exempel färskpotatis är även källa till folat. Pasta, bröd, ris och gryn är oftast spannmål. Spannmål innehåller stärkelse, protein, mineraler, vitaminer och fibrer.

Vilka näringsämnen finns i gurka?

Slanggurkan har en vattenhalt på cirka 96 procent och eftersom havsvatten består av runt 3,5 procent salt blir det ungefär samma procenthalt av vatten kvar som för gurkan. Trots sin höga vattenmängd innehåller gurkan både C-vitamin och kalium samt en liten del A-vitamin, magnesium, kisel och mangan.

Relaterade inlägg: