Vad är ett kök?

Innehållsförteckning

Vad är ett kök?

Vad är ett kök?

Ett kök är ett 'rum avsett för matlagning och annat hushållsarbete'. En kokvrå, som har synonymen pentry, är ett 'rum med samma funktion som kök men av mindre storlek och med mindre omfattande inredning'.

Vad är Produktionskök?

Produktionsköket syftar till att man kan tillaga maten på plats. I dag tillagas maten i Västerås och levereras till Akademiska sjukhuset i Uppsala där den sedan tas emot och serveras. – Fördelarna med att laga maten på plats kan vara att det höjer standarden för patienten, säger Thomas Tunblom.

Vad betyder tillagningskök?

Definition av tillagningskök: Huvudkomponent och potatis/pasta/ris, sås, grönsaker bereds och tillagas i köket. Målet är tillagning av maten från grunden med låg andel halvfabrikat.

Vad är en kokvrå?

Kokskåp är den enklaste typen av "kök", med endast kylskåp, kokplattor och köksvask. Trinettkök är en variant av kokskåp, med en liten ugn. En kokvrå är en något större, avgränsad yta för matlagning och där finns oftast ugn och fläkt.

Vad är en Serveringsgång?

Från köket nåddes matsalen via en serveringsgång som gjorde att matos och köksljud inte nådde ut till middagsgästerna. I serveringsgången fanns vanligtvis många höga, fasta skåp och ibland ett litet diskutrymme med vask och arbetsyta för att hantera porslinet.

Vad menas med storkök?

Ett storkök är hela produktionsdelen i ett storhushåll. Det är lokaler från varuintag till utlämning eller servering. ... Storkök är en lokal som omfattas av livsmedelslagstiftningen. Hit räknas varumottagning, lagerrum, matsal, personalutrymmen och andra biutrymmen som har betydelse för livsmedelshygienen.

Vad menas med storhushåll?

Storhushåll är en anläggning, till exempel en sjukhus-, skol-, militär-, personal- eller lunchrestaurang, som ska tillgodose personers ätande utanför hemmet. Storhushåll finns både i offentlig och i privat sektor och kan variera i fråga om omfattning, målsättning och utrustning.

Relaterade inlägg: