Vilken typ av sparande är bäst om du skall ha pengarna ifall något oförutsett händer?

Innehållsförteckning

Vilken typ av sparande är bäst om du skall ha pengarna ifall något oförutsett händer?

Vilken typ av sparande är bäst om du skall ha pengarna ifall något oförutsett händer?

Buffertsparande. Ett buffertsparande är pengar du kan ta av om något oförutsett händer, och du till exempel behöver göra ett tandläkarbesök, byta ut ett kylskåp eller skaffa nya glasögon. Det här är det första sparandet du ska satsa på att få på plats.

Hur mycket spara på banken?

Hur mycket du ska spara varje månad beror på vad du har för mål med ditt sparande. Men generellt tycker vi att tio procent av lönen är ett bra riktmärke.

Vad kan vara bra att tänka på när det gäller dessa sparformer?

Välja sparform Valet av sparform beror mycket på vilken risk och vilken möjlig avkastning du vill ha: Låg risk - liten risk för förlust. Hög risk - högre risk för förluster. På ett sparkonto kan du spara ditt barns pengar till en låg risk. Insättningar upp till kr skyddas fullt ut av insättningsgarantin.

Var ska man ha sin buffert?

Hur ska jag placera min buffert? En buffert måste vara lätt att komma åt eftersom du kan behöva använda den med kort varsel om något oförutsett händer. Det är också viktigt att värdet på dina buffertpengar inte svänger. Placera därför din buffert på ett sparkonto utan risk.

Hur mycket pengar bör man ha sparat vid 30?

Börja tidigt, spara mindre Du är fortfarande ung, och ju tidigare du börjar spara till din pension, desto lägre belopp behöver du sätta undan. Ett sparande på 500 kronor per månad är en bra start om du har möjlighet – och öka sedan på det allteftersom du får högre lön.

Relaterade inlägg: