Kan jag se mitt brottsregister?

Innehållsförteckning

Kan jag se mitt brottsregister?

Kan jag se mitt brottsregister?

Via Bakgrundskollen.se får du en inblick i ett utdrag från brottsregistret. Det är en bakgrundskontroll som hämtar eventuella domar från Sveriges alla domstolar. På så sätt kan du beställa ett så kallat brottsregister.

Hur hamnar man i belastningsregistret?

Belastningsregistret. Belastningsregistret innehåller bland annat uppgifter om brottmålsdomar, godkända strafförelägganden och ordningsböter. Det är bara den som är över 15 år som kan finnas med i registret. I registret behandlas bland annat namn- och adressuppgifter samt uppgifter om gärningen.

Vad syns i polisens belastningsregister?

Belastningsregistret och misstankeregistret innehåller uppgifter om du är skäligen misstänkt eller har fått påföljder för brott. Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet.

Hur vet jag om jag finns med i belastningsregistret?

Du kan begära ett utdrag ur belastningsregistret om du vill veta om du finns med i polisens databas för personer som har blivit straffade för ett brott eller skäligt misstänkta för ett brott. ... Men du kan bara begära utdrag för dina egna uppgifter (Lagen om belastningsregister 9 §).

När får man inte jobba med barn?

Men det är endast en del av underlaget för att bedöma om en person är lämplig för att arbeta med barn. Att en person är straffad för ett brott innebär inte ett förbud mot att anställa personen. Med barn räknas alla personer under 18 år.

Vilka hamnar i polisens belastningsregister Vilka problem kan det föra med sig om man hamnar i belastningsregistret?

Vilka hamnar i polisens belastningsregister? I belastningsregistret registreras uppgifter om alla som har dömts för brott, inklusive strafförelägganden som till exempel fortkörning som har utdelats direkt av polisman.

Hur länge finns en uppgift kvar i belastningsregistret?

  • Den längsta tid en uppgift finns kvar i belastningsregistret är 20 år, med undantag för att fängelsedomar gallras senast 20 år efter frigivning och överlämnade till rättspsykiatrisk vård gallras senast 20 år efter utskrivningen (18§ och 17§). Om ett anmält brott inte leder till någon dom registreras det inte i belastningsregistret.

Vad innehåller belastningsregistret och misstankeregistret?

  • Belastningsregistret och misstankeregistret innehåller uppgifter om du är skäligen misstänkt eller har fått påföljder för brott. Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet.

Kan du begära utdrag från belastningsregistret?

  • Du begär utdrag ur belastningsregistret om du till exempel ska arbeta med barn inom skola, förskola eller LSS-verksamhet. Att begära ett utdrag ur belastningsregistret från polisen kostar inget. Det är endast utdrag från belastningsregistret för utlandsändamål som har en avgift.

Relaterade inlägg: