Hur tillverkas skum?

Innehållsförteckning

Hur tillverkas skum?

Hur tillverkas skum?

Blåsornas bildas genom inledning av gas i en vätska, genom kraftig rörelse av vätskeytan eller genom gasbildande kemiska reaktioner. En förutsättning för skumbildning är att vätskan har låg ytspänning; rent vatten skummar således inte. Skummet är som regel instabilt och faller sönder mer eller mindre snabbt.

Vad kan man göra med skumgummi?

Vad används skumplast till:

  1. Dynor.
  2. Madrasser.
  3. Kuddar.
  4. Inredning.
  5. Stoppningsmaterial.
  6. Sänggavlar.

Vilken skumgummi är bäst?

Generellt gäller att ju tyngre skumplast desto bättre kvalitet. Cellväggarna är tjockare och skumplasten slits inte på samma sätt. Hårdheten däremot behöver inte ha något samband med skumplastens vikt vilket man kanske kan tro. Till sitsar rekommenderar vi en hårdare kvalitet så att man inte sitter igenom.

Är skumgummi farligt?

Det finns också en risk att de kan påverka ofödda barn och ge cancer. Ibland kan gosedjur vara behandlade med flamskyddsmedel liksom textiler och möbler. Skumgummi brinner bra och är därför ofta behandlat. Se särskilt upp med madrasser och möbler av skumgummi från 80-talet, då det flamskyddades som mest.

Hur tillverkas skumplast?

Det tillverkas genom att vispa upp eller jäsa gummilatex till ett skum, varefter det hela koaguleras och vulkas. Det används eller har bland annat använts till stoppning i madrasser och kuddar. I vardagslag används begreppet om stötdämpande material av både naturligt (se latex) och syntetiskt (se cellplast) ursprung.

Vad är polyuretan gjord av?

Mer vetenskapligt är polyuretan en grupp av polymerer som i de flesta fall är gjorda från tre olika startmaterial. Dessa är isocyanater, polyoler och kedjeförlängare.

Vad skär man skumgummi med?

Den här videon visar hur man enkelt kan skära skumgummi med Slice® Manuell industrikniv. Slice har också gjort Auto-infällbar industrikniv. Båda verktygen har Slices unika säkerhetsblad, som varar upp till 11 gånger längre än stål. Bladet sträcker sig upp till 76 tum för att kunna skära tjockt skum.

Vad är Komfortskum?

Kärnan i komfortskum ger tillsammans med 3D-bikakestrukturen utmärkt tryckavlastning. Madrassen har hög fjädring och är 5 cm tjock. Överdraget tas enkelt av tack vare det 4-sidiga blixtlåset och kan tvättas i 95°C.

Vilken bäddmadrass ska jag välja?

Bäst i test, Bäddmadrass: Hilding Harmony Vent Den har bra andningsförmåga och har en hög kvalitet. Materialet i kärnan är polyeter och madrassen är 7 cm tjock. Överdraget går att ta av för att tvätta, återhämtningen i materialet är bra och den innehåller inga skadliga kemikalier.

Relaterade inlägg: