Vad är deodorant till för?

Innehållsförteckning

Vad är deodorant till för?

Vad är deodorant till för?

1. Vad är skillnaden mellan deodorant och antiperspirant? Deodoranter bekämpar de bakterier som orsakar kroppens framställning av kroppslukt. De innehåller aktiva deodoriserande ämnen som hämmar bakterietillväxt eller till och med minskar antalet bakterier i axillen.

Kan man använda deodorant som parfym?

Doften från Giorgio Armanis deostick är fräsch och utan tvekan en av de godare dofterna i testet. De muskiga tonerna är framträdande men försiktiga vilket gör att deodoranten står sig väl på egen hand men är också lätt att kombinera med en parfym för festligare tillfällen.

Vilka deodoranter är farliga?

Här är de fem gifter som är vanligast förekommande i deodoranter, skriver Naturalnews.com.

  1. Aluminium. Länkas till bröstcancer, prostatacancer och ökad risk för Alzheimers sjukdom.
  2. Parabener. ...
  3. Propylenglycol. ...
  4. Ftalater. ...
  5. Triclosan.

Vad ska en deo inte innehålla?

En naturlig deodorant ska innehålla naturliga ingredienser, som namnet antyder. Alltså ska den inte innehålla syntetiska parfymer, hormonstörande ämnen eller kända allergiframkallande ämnen. Vanligtvis används eteriska oljor istället för parfym, bikarbonat (OBS!

Vad är anti Perspirant Spray?

En antiperspirant hjälper till att minska produktionen av svett. Aluminiumsalt - den aktiva ingrediensen som finns i antiperspiranter - löser upp sig i fukten på hudens yta. Den bildar en gel, som tillfälligt placerar sig på toppen av svettkörteln och minskar mängden svett som frigörs.

Hur länge håller en deodorant?

Deodorant FAQ En normalstor produkt varar som regel i 3 – 5 månader om den används dagligen. Schmidt's kunder rapporterar ofta att en liten dos varar hela dagen utan att de behöver använda mer, och att varje produkt varar upp till dubbelt så länge som vanliga deodoranter.

Vilken deodorant är bäst för barn?

Har ni tips på doftfria deodoranter som är ok för ungdomar att använda? Care Of Gerd Neutral är en deodorant i roll-on-form. Dess ingredienser är skonsamma och motverkar irritation i huden. Den är oparfymerad och även denna håller bakterierna i schack så att inte dålig lukt uppstår vid svettningar.

Vad använde man innan deodorant?

Så doldes svettdoft innan Mum-deodoranten Egypten: De gamla egyptierna uppfann föregångaren till "deon". De smorde in armhålan med parfymerade oljor (bland annat med citrus eller kanel i) för att förhindra svettdoft. ... Asien: Här användes bakteriehämmande mineralsalter i armhålan.

Är det farligt att använda deodorant?

Deodorant innehåller parfym som döljer svettlukten. Antiperspirant innehåller aluminiumsalt som täcker till porerna så att du svettas mindre. Sedan finns det också deodorant utan parfym och aluminiumsalt, för de som har extra känslig hud. Det finns inga kända hälsorisker med aluminiumsalterna i antiperspirater.

Är deodorant skadligt?

Det är inte ovanligt om du använder deodorant. Många deodoranter innehåller nämligen ämnen som kan ge hudirritation, och även allergi. Många innehåller aluminium, som har som funktion att täppa till svettkörtlarna, alltså de pyttesmå öppningar där svetten ska komma ut.

Relaterade inlägg: