Vad får förvaras i lägenhetsförråd?

Innehållsförteckning

Vad får förvaras i lägenhetsförråd?

Vad får förvaras i lägenhetsförråd?

Bensin, Aceton, Etanol, 2-propanol (koncentrerad spolarvätska, K-sprit, rödsprit (t-röd), miljövänlig tändvätska, handsprit), Metanol, Toluen, Etylacetat (thinner), Dietyleter (fläckborttagning), Xylen (snabbtorkande färger, rostskyddsfärger), Fotogen, Terpentin, Lacknafta (penseltvätt, lösningsmedel i oljefärger), ...

Vad får man göra i ett förråd?

Enligt hyreslagen ska hyresgäster ha möjlighet till förråd i huset där man bor. Och enligt Boverkets byggregler ska bostäder ha ett låsbart utrymme för förvaring av säsongsutrustning och liknande. Om förrådet ligger i bostaden så ingår det i boytan och kvadratmeterpriset.

Vad får man förvara i ett förråd?

... i mitt vinds- eller källarförråd? Du får aldrig förvara brandfarliga gaser och vätskor i ditt förråd. Du är skyldig att hålla förrådet låst även om du inte använder det. Självklart får du inte förvara eller placera någonting i gemensamma utrymmen, exempelvis källare, vind eller korridorer.

Hur förvara extra madrass?

Placera madrassen i en pappkartong Vill du ge madrassen ett ytterligare skydd, kan du därutöver placera den i en stor papp-/flyttkartong. På så sätt blir det dessutom enklare att utnyttja allt utrymme i förrådet, eftersom kartonger snabbt och smidigt kan staplas ovanpå varandra.

Vad får man inte förvara i källarförråd?

Det är förbjudet att förvara gasol på vinden, i källarförråd och flerbilsgarage. Samma regler gäller för brandfarliga vätskor och sprayburkar med undantag för fordon med tank och reservdunk.

Vad får förvaras i Flerbilsgarage?

Enligt Räddningstjänsten Syds rekommendationer får man utöver bil/fordon förvara i garaget följande: Tillbehör till bilen såsom en omgång däck på fälg, takbox, hink med bilschampo och en reservdunk med max 5 liter bensin/diesel (som ska förvaras i bilen). Garaget får INTE nyttjas som förråd, verkstad eller dylikt.

Får man sova i ett förråd?

Det går alldeles utmärkt att sova i garage, eller för den delen kontor, om man själv äger byggnaden. Andra krav finns för uthyrning.

Relaterade inlägg: