Hur har synagogan fått sitt namn?

Innehållsförteckning

Hur har synagogan fått sitt namn?

Hur har synagogan fått sitt namn?

Hur har synagogan fått sitt namn? Samlingsplatsen heter synagoga på grekiska och det ordet har gett namnet till deras mötesplats.

Vem talar i synagogan?

En judisk samlingslokal kallas synagoga. Den ser inte ut som en kyrka och största skillnaderna är att den saknar kyrktorn och är uppdelad i en främre del där männen sitter och en bakre där kvinnorna får sitta. Längst fram talar rabbinen, men det kan lika gärna vara någon församlingsmedlem som kommer fram och pratar.

Vilka dagar går man till synagogan?

Sabbaten börjar på fredag kväll och fortsätter fram till kvällen på lördagen. På fredagkvällen äts en rituell måltid och på lördag förmiddag går de flesta till synagogan.

Hur går en gudstjänst i en synagoga till?

Gudstjänsten leds av en kantor, man sjunger och läser böner. Predikan hålls ibland av en man som kallas för rabbin och han är främst en lärare. En synagoga är inte någon nödvändighet för en judisk gudstjänst, som kan hållas nästan varsomhelst, men det måste vara 10 vuxna judiska män närvarande.

Vad innebär brit mila?

Den judiska livscykeln. Brit mila betyder omskärelsens förbund och går tillbaka till förbundet som Gud slöt med Abraham som det står beskrivet i Första Moseboken. Brit mila av pojkar vid den åttonde levnadsdagen praktiseras av så gott som alla judar i världen.

Vad heter de kristnas gudstjänstlokal?

Kristendom - Andaktsrum, Bönhus, Hydda, kapell, Katedral, Kyrka, Kyrkobyggnad, Kår, Missionshus, Tabernakel (från Tabernaklet), Tempel. Sikhism - Gurdwara, Tempel. Shintoism - Stupa.

Vilka fler aktiviteter än gudstjänster sker i synagogan?

Synagogan har mer än bara gudstjänster som bla. bibliotek och skola. För den enskilda personen kan det givetvis skilja mycket i hur stor betydelse synagogan har för just den människan. Vissa går till synagogan varje dag, vissa bara på sabbaten och andra vid de större högtiderna.

Relaterade inlägg: