Kan Findus prata?

Innehållsförteckning

Kan Findus prata?

Kan Findus prata?

Handling. Pettson är en påhittig gubbe som lever tillsammans med sin katt Findus och några höns. ... Pettson och Findus kan prata med varandra.

Har Pettson på vinden?

Pettson letar efter något på vinden och Findus hittar ett tält. Pettson förklarar att man brukar sova i ett tält när man vandrar i fjällen, och det vill Findus pröva på. Men hönsen vill också vara med, och då blir det så att Pettson och Findus får tälta i trädgården. ...

Vad byggde Pettson till Findus?

En vanlig morgon väcks Pettson av en studsande Findus. Han är otålig för de ska bygga klart hans trampbil. Läsaren får följa med och hjälpa till att dra av Pettson täcket, kika in i luckor och lådor i Pettsons snickarbod, snurra på hjul och se Findus provåka den färdiga lådbilen.

Vem är författare till Pettson och Findus?

Sven Nordqvist Pettson and Findus/Authors Den första boken utkom 1984. Det har blivit totalt åtta böcker om Pettson och katten Findus, där läsaren gör upptäckarglädje bland alla absurda detaljer. Sven Nordqvist har också illustrerat den populära serien om kossan Mamma Mu och Kråkan. 1995 inledde Sven Nordqvist ett samarbete med författaren Mats Wahl.

Vem spelar Gubben Pettson?

Julkalendern regisserades av Torbjörn Ehrnvall med Ingvar Hirdwall (Pettson) och Ika Nord (Findus) i huvudrollerna.

Relaterade inlägg: