Vad är databaser?

Innehållsförteckning

Vad är databaser?

Vad är databaser?

En databas är en samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information, samt ofta även att ändra informationen.

Vilka databaser finns det?

Databastyper

  • Hierarkisk databas.
  • Relationsdatabas.
  • Objektorienterad databas.
  • Faktabaserad databas.

Hur används databaser?

En databas är i grund bara en organiserad samling av data (data = information). Det används för att så effektivt som möjligt spara, bevara och hämta data.

Vad är databasteknik?

Databasteknik gör det lättare att möta olika användares behov. Olika användare kan ha helt olika behov, även om de arbetar med samma data. En databashanterare erbjuder ofta flera olika gränssnitt, dvs sätt för användaren att kommunicera med databasen. ... En vy är ett sätt att se databasen.

Vad kallas data som aldrig ändras?

Master över datat Master Data (eller grunddata) är alltså data som förändras relativt sällan, till skillnad från transaktionell data, som tillkommer och ändras ofta. Grunddatat är tex anställda, med namn, adresser, titel eller position, eller kunder och produkter.

Vad är cinahl databas?

Omfattande databas för hälso- och sjukvårdsområdet. Ger referenser och i många fall även fulltext till artiklar inom ämnesområden som omvårdnad, arbetsterapi, biomedicin, audiologi, alternativa behandlingsformer, logopedi, fysioterapi mm. Tillgänglig inom Örebro universitet eller via inloggning för lärare/student.

Vad betyder cinahl?

CINAHL är en databas som innehåller referenser till främst tidskriftsartiklar i bland annat omvårdnad, arbetsterapi, fysioterapi och medicin. CINAHL innehåller färre referenser än PubMed men du kan ändå hitta artiklar som inte finns i PubMed.

Relaterade inlägg: