Vad betyder ordet Orust?

Innehållsförteckning

Vad betyder ordet Orust?

Vad betyder ordet Orust?

Orust – en ö i Bohuslän. ... Orusts pastorat – en ö i Bohuslän. Orusts och Tjörns kontrakt – ett tidigare kontrakt i Göteborgs stift 1830–2007. Orusts och Tjörns domsagas valkrets – en tidigare valkrets 1866–1908.

Hur stor är Orust kommun?

883 km² Orust Municipality/Area

Vad är Orusts kommun?

  • Orusts kommun är en kommun i Västra Götalands län, i före detta Göteborgs och Bohus län. Centralort är Henån . Kommunen omfattar ön Orust, där de flesta invånarna bor, samt många omkringliggande mindre öar, holmar och skär, varav några är bebodda, till exempel Flatön, Lyrön, Härmanö, Gullholmen, Käringön och Malö .

Vad är antalet invånare i Orust?

  • Orust kommun har cirka 15 000 invånare. På sommaren mångdubblas antalet människor i kommunen då det är ett populärt besöksmål. Hamnen i Mollösund. Orust är en ö-kommun och i vår skärgård hittar du välkända platser som Mollösund, Käringön, Gullholmen, Hermanö, Flatö och Malö. Själva Orust är västkustens största och största ö.

Vad är kulturlivet i Orust?

  • Orust är historiskt präglat av båtbyggeri, jordbruk och fiske. Vi har ett aktivt kulturliv hela året. På sommaren exploderar det med musik-, teater- och konstupplevelser runt om i kommunen och du kan uppleva visor, rock eller jazz på en mysig restaurang vid strandkanten.

Relaterade inlägg: