Vad ingår i säkerhetskontrollen?

Innehållsförteckning

Vad ingår i säkerhetskontrollen?

Vad ingår i säkerhetskontrollen?

Under den inre säkerhetskontrollen ska du kolla saker som bromsar, styrservo, vindrutetorkare och ljudsignal. Du ska även inta korrekt körställning – ställ in stolen så att du sitter bra (du ska kunna vika handlederna över ratten), justera nackskyddet och backspegeln samt sidospeglarna.

Vad ingår i en säkerhetskontroll för be?

Säkerhetskontrollen är indelad i tre delar, Yttre, "Under huven" och Inre säkerhetskontroll. Man gör sällan en fullständig kontroll. Inspektören kan ex säga "Gör en säkerhetskontroll här, från insidan av bilen. Använd de reglage du kommer åt ifrån förarsätet." Då menar inspektören en Inre säkerhetskontroll.

Hur ofta behöver du göra en hel säkerhetskontroll för att veta att fordonet fungerar som det ska?

Säkerhetskontroll bör genomföras med jämna mellanrum! Försök att alltid kontrollera punkterna i en viss ordning. Annars är det lätt att glömma bort något. Säkerhetskontroll är även en obligatorisk del i körprovet.

Vilka vätskor under motorhuven?

Under motorhuven – kontrollera:

  • Batteri (destillerat vatten)
  • Säkringar.
  • Bromsvätska.
  • Motorolja + mätsticka.
  • Styrservovätska.
  • Kylarvätska (glykol och vatten)
  • Spolarvätska (spolarvätska och vatten)

Vad ingår i en fordonskontroll?

Exempel på vad vi kollar är däckens skick, vindrutetorkare, belysning, vätskenivåer och fjädring. Vi gör även en visuell kontroll av stötdämpare, bromsar och avgassystem. Om vi ​​upptäcker något avvikande noterar vi det i vår kontrollrapport och meddelar dig om vad som behöver göras och när.

Vad kan man bli kuggad för på säkerhetskontrollen?

En del hävdar att du inte får köra om du inte klarar säkerhetskontrollen, andra att du måste klara den bra för att inte kugga på körningen. Inget av ovan är sant. ... Säkerhetskontrollen i sig avgör inte resultatet av körningen, men den kan räknas in i helhetsbedömningen och på så sätt påverka utgången av provet.

Får man ha checklista på säkerhetskontroll?

33 § Om den sökande använder en checklista för säkerhetskontrollen, får den inte innehålla anvisningar för hur kontrollen ska genomföras.

Får man ha checklista säkerhetskontroll?

Du får ha med dig en checklista till uppkörningen om du vill. På den får du skriva i vilken ordning säkerhetskontrollen ska genomföras. Checklistan får däremot inte innehålla någon information om hur själva kontrollerna går till.

Vilka vätskor bör du kontrollera på din lastbil?

Dra upp oljestickan och kontrollera att det finns motorolja. Titta så att kylvätskenivån ligger mellan min och max. Kontrollera att vätskan för kopplingshydrauliken ligger mellan min och max. Kontrollera så att det finns spolarvätska i spolarbehållaren.

Vad ska man ha för kylarvätska?

Kylarvätska används för att förhindra att motorer i bilar och båtar överhettas. Kylarvätskan innehåller ofta etylenglykol för att vätskan inte ska frysa och för att smörja och skydda motorn från korrosion. Ren glykol är färglös, men tillverkare färgar ofta den färdiga produkten exempelvis grön eller blå.

Relaterade inlägg: