Vilka bor på Antarktis?

Innehållsförteckning

Vilka bor på Antarktis?

Vilka bor på Antarktis?

I Antarktis bor inga människor. Däremot finns det forskningsstationer, där det bor forskare hela eller delar av året.

Vad finns det för skillnader mellan Antarktis och Arktis?

Arktis är ett istäckt hav vid Nordpolen, som till stor del omges av landområden. ... Runt Antarktis växer varje vinter en stor havsis till, som till ytan blir större än den vid Arktis. Det betyder en maximal isutbredning av cirka 18.5 miljoner kvadratkilometer is i slutet av södra halvklotets vinter i september.

Vad pratar man för språk på Antarktis?

Spanska anspråk Den så kallade Capitulación (styrelserätt) som beviljades conquistadoren Pedro Sánchez de la Hoz innefattade uttryckligen alla länder söder om Magellans sund (Terra Australis och Eldslandet och i förlängningen hela kontinenten Antarktis).

Vad finns det för djur i Antarktis?

Antarktiska oceanen kryllar av krill, vilket utgör grundpelaren för ett rikt djurliv. Här finns bland annat valar, sälar, sjöfåglar och naturligtvis pingviner. Den antarktiska halvön är hemvist för cirka 12 miljoner pingviner och omfattar flera arter.

Vad är skillnaden mellan nord och Sydpolen?

Till skillnad från Sydpolen som ligger på en kontinental landmassa, är Nordpolen belägen mitt i Norra ishavet i en region som är nästan permanent täckt av ständigt skiftande havsis. Havsområdet runt nordpolen och de kringliggande landmassorna kallas Arktis.

Vad tillhör Antarktis?

Forskarna kommer från många olika länder, men det är sju länder som gör anspråk på Antarktis. Dessa är Norge, Frankrike, Australien, Nya Zeeland, Chile, Argentina och Storbritannien. Fortfarande är det inte avgjort vilket land eller länder som ”äger” Antarktis.

Vad kallas Polarzonen runt Sydpolen?

Nordpolen och Sydpolen domineras av polaristäcken som vilar på ett hav (Nordpolen vid Norra ishavet i Arktis) och på en kontinent (Antarktis).

Relaterade inlägg: