Vad finns på internet?

Innehållsförteckning

Vad finns på internet?

Vad finns på internet?

Ett globalt nätverk av nätverk som består av datorer och andra enheter som har kopplats ihop med varandra, både lokalt och regionalt. På nätverket finns en rad olika tjänster som till exempel World Wide Web, e-post, fildelning och internettelefoni.

Hur internet har utvecklats?

På 1960-talet kom amerikanska försvaret på sätt att koppla ihop datorer i nätverk, det var början till internet. Man brukar säga att internet — world wide web — föddes den 1 januari 1983. Samma år togs det första e-postmeddelandet emot i Sverige. ... Idag används främst Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Vad innehåller ett intranät?

Med intranät (av engelskans intranet, "inomnät") avses traditionellt ett privat datornätverk inom ett företag eller en organisation , bestående av ett antal sammankopplade lokala nätverk som är skyddade från omvärlden av en nätverksbrandvägg.

Vad är Broadband?

Internet är världens största nätverk. Det är absolut inte bara datorer som är anslutna till nätverket utan det är även alla möjliga slags enheter så som smartphones, läsplattor och smarta teknikprylar. Genom internet kan man utbyta en stor mängd information mellan olika enheter.

Hur kommer internet att se ut i framtiden?

Internet i framtiden. ... Meddelanden och då särskilt snabbmeddelanden är något av en ny genre för Internet och som är här för att stanna som kommer att utvecklas och bara bli bättre. En annan sak som också kommer växa genom ENUM som är relaterad till utvecklingen är internet telefonin.

Relaterade inlägg: