Vad är bra med Nutella?

Innehållsförteckning

Vad är bra med Nutella?

Vad är bra med Nutella?

”Ja, Nutella är helt säkert att äta. Konsumenternas hälsa och välbefinnande är en absolut prioritet för Ferrero. I synnerhet är påståenden om att Nutella kan ge dig cancer på grund av att det innehåller palmolja oansvariga och utan vetenskapliga belägg”.

Finns det choklad i Nutella?

Det här är Nutella Nutella görs av socker, palmolja, hasselnötter, kakao, skummjölkspulver, vasslepulver, emulgeringsmedlet sojalecitin och vanillin.

Är nutella?

Nutella är handelsnamnet på ett nougatpålägg som produceras av det italienska företaget Ferrero. Det är stort i bland annat Tyskland, Italien och Frankrike. Nutella började tillverkas på 1940-talet. Varje år tillverkas 179 000 ton Nutella.

Är det farligt att äta palmolja?

Ur hälsosynpunkt är det palmoljans höga innehåll av mättat fett och då speciellt den mättade fettsyran, palmitinsyra, som gör att den är omdiskuterad. För högt intag av mättat fett kan leda till en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Ren palmolja innehåller cirka 40 procent palmitinsyra.

Hur farligt är Palmfett?

Palmolja och hälsa Palmolja består till stor del av den mättade fettsyran palmitinsyra som i flertalet stora vetenskapliga litteraturgenomgångar ger ökade nivåer av LDL-kolesterol. LDL är känt som det dåliga kolesterolet och har en benägenhet att bilda plack i våra blodkärl.

Hur mycket palmolja är det i nutella?

Men tillverkaren bakom Nutella, italienska Ferrero, gör åt omkring 185 000 ton palmolja varje år, skriver Reuters. På deras hemsida pekas det också ut som en av hemligheterna bakom den goda smaken.

Är det laktos i nutella?

Ja, ni läste rätt; laktosfri nutella! Denna är till och med mjölkfri och även fri från andra allergener.

Relaterade inlägg: