Var ska man fiska gädda?

Innehållsförteckning

Var ska man fiska gädda?

Var ska man fiska gädda?

Många gånger håller gäddan till på branter, på eller runt omkring grynnor i anslutning till lekvikarna. Beroende på framförallt tempen i vattnet så söker sig fisken längre och längre in i lekvikarna med tiden och ökande vattentemperatur.

Var finns stora gäddor?

Var man hittar den stora gäddan beror lite på årstiden. Men nu är det vår och då finner du dem i grunda lekvikar. Det kan variera från vatten till vatten, hittar du dem inte grunt så fiska av djupkanterna utanför lekvikarna.

När är det bra att fiska gädda?

På sommaren är det oftast kvällarna som är bäst. Framför allt om det har varit en varm solig dag. Under hösten så är det eftermiddagarna eller tidigt på morgon som är bäst. 5: Bästa vädret när man ska fiska gädda är när det är mulet och gärna ska regnet hänga i luften.

Vilket drag är bäst för gädda?

Bästa gäddraget Bästa drag till gädda är såklart individuellt och beroende på vem man frågar. Många svarar jiggar som McPike, McRubber eller PigShad, och andra har klassiker som Atom, Hi-Lo, Rapala, Swim Whizz, Nils Master eller Bomber som sin favorit.

Vart ska man fiska gädda på sommaren?

Vind piggar ofta upp gäddan. Fiska mot stränder eller områden med pålandsvind där vattnet rör på sig. Genomskåda gäddans jaktstrategi! Välj en plats där det finns gott om stora stenar, vattenväxter eller sjunkna träd och grenar på botten.

Hur stor är gäddan?

Gäddan kan väga upp till 34 kg och bli 1,5 m lång. Honorna blir betydligt större än hannarna. Vanligtvis ligger vikten på 1-4 kg i våra vatten. Gäddan förekommer över hela landet i sjöar, åar och vid kusterna, undantaget för fjälltrakterna.

Får man fiska gädda i Blekinge?

Järnaviks och Blekinge skärgård är berömt för sitt gäddfiske. Här finns mycket och grov gädda, ofta omkring 10 kilo – men även bra fiske efter andra arter som abborre, lax och havsöring.

Vad hugger gäddan på?

Jerkbait, jiggar, skeddrag, wobbler, spinnerbait och så vidare är vanliga beten när man ska fiska gädda. Gäddan hugger på det mesta om man träffar rätt dag och plats. Framförallt gäller det att använda rätt metod och bete för rätt årstid och vattentemperatur. Gäddan är inte rädd att gapa för stora beten och drag.

Relaterade inlägg: