Vad kommer på en arbetsintervju?

Innehållsförteckning

Vad kommer på en arbetsintervju?

Vad kommer på en arbetsintervju?

När du ska gå på arbetsintervju är det bra att vara förberedd på vilka intervjufrågor du kan få. Frågorna kan såklart skilja sig åt mellan olika företag, men ofta får du berätta om dig själv och dina personliga egenskaper. Det är också vanligt att du får frågor om varför du tror att du passar för jobbet.

Vad kan jag bidra med på en arbetsplats?

Presentera de erfarenheter du har som är relevanta för vad som söks för tjänsten. Fokusera på dina kunskaper du har som du tror intervjuaren söker. Ge gärna konkreta exempel på de kunskaper och erfarenheter du har och hur du lyckats få dessa. Ha bra koll på ditt cv också då du kan komma att få frågor om detta.

Vilka frågor kan komma på en intervju?

Så hanterar du de vanligaste intervjufrågorna

  1. Berätta om dig själv! ...
  2. Hur är du som person? ...
  3. Vilka positiva egenskaper har du? ...
  4. Vilka negativa egenskaper har du/Vilka egenskaper har du som kan förbättras? ...
  5. Vad vet du om oss? ...
  6. Varför söker du det här jobbet? ...
  7. Vad kan du tillföra organisationen? ...
  8. Varför ska vi anställa just dig?

Vad kommer du tillföra till vårt team svar?

Svara istället: Fokusera på vad du kan tillföra till organisationen. Till exempel, berätta om saker du lärt dig på ditt nuvarande jobb, som du nu är redo att ta vidare till nästa nivå.

Varför skulle du passa bra i rollen?

Det är upp till dig att förklara varför jobbet passar för dig, och du måste göra det på ett sätt som gör arbetsgivaren nöjd. Det betyder att du bör förklara varför du är perfekt för jobbet, men även vad du kan bidra med tack vare detta. Ge exempel på vad du kan göra, och gärna vad andra inte kan göra.

Vad har du att erbjuda oss?

Vilka är dina styrkor Här får du möjligheten att prata om dina hårda och mjuka kompetenser . Komplettera dina styrkor med exempel från ditt arbetsliv – olika situationer som dina styrkor har hjälpt dig och kommit företaget till nytta.

Relaterade inlägg: