Vad är en Effektrapport?

Innehållsförteckning

Vad är en Effektrapport?

Vad är en Effektrapport?

Effektrapporten beskriver för givare, allmänhet och andra intressenter vilken nytta (effekt) organisationen gör. ... Effektrapporten ska publiceras på organisationens hemsida.

Vad är målet med Röda Korset?

Röda Korset skapades ur viljan att utan åtskillnad bistå dem som sårats på slagfältet. Vi arbetar internationellt och nationellt för att förhindra och lindra mänskligt lidande. Målet är att skydda liv och hälsa och att värna respekten för människovärdet.

Hur påverkar Röda Korset världen?

Röda Korset hjälper människor som drabbas av kriser och katastrofer över hela världen. Tack vare miljontals volontärer når vi fram, även när det är svårt. Välkommen till vår värld. Röda Korset hjälper människor som drabbas av kriser och katastrofer över hela världen.

Vilka länder är med i Röda Korset?

Med 12 miljoner volontärer i 192 av världens länder är vi världens främsta katastroforganisation. Där det finns krig och väpnade konflikter, där finns det volontärer och personal från Röda Korset. Vi finns i alla de största konflikterna i världen som Syrien, Jemen, Afghanistan och Sydsudan.

Vilka frågor jobbar Röda Korset med?

Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns över hela världen för att hjälpa utsatta människor i kriser, krig och naturkatastrofer. Vi delar ut vatten och mat liksom erbjuder vård och värme. Röda Korset hjälper människor att bryta isolering och ger psykosocialt stöd.

Vad gör ICRC?

Internationella Rödakorskommittén förkortas oftast ICRC, och representerar Rödakorsrörelsens i krig och konflikt. ... ICRC utbildar i den humanitära rätten och ser till att krigets lagar efterlevs. Ofta är ICRC den enda organisation som tillåts verka i konfliktdrabbade områden.

Hur ser Röda Korsets verksamhet ut internationellt?

Internationella Rödakorskommittén ICRC arbetar utifrån ett unikt mandat som bottnar i Genèvekonventionerna. ICRC utbildar i den humanitära rätten och ser till att krigets lagar efterlevs. ... ICRC ansvarar även för den centrala efterforskningsbyråns (Central Tracing Agency) verksamhet.

Vilka ligger bakom Röda Korset?

Röda korset grundades på initiativ av schweizaren Henri Dunant för att hjälpa krigsoffer. Henri Dunant upplevde hur svårt sårade soldater hade det efter slaget vid Solferino i Italien 1859 (läs mer om slaget).

Hur många medlemmar har Röda Korset i hela världen?

Svenska Röda Korset är en allmännyttig ideell förening som grundades 1865. I dag är vi Sveriges största humanitära frivilligorganisation, med över 26 000 volontärer i cirka 600 lokalföreningar över hela landet.

Vart jobbar Röda Korset?

Vi hjälper människor som drabbas av kriser och katastrofer över hela världen. Vår internationella rörelse finns i 192 länder och i Sverige jobbar vi över hela landet. Vi letar ständigt efter nya personer med varierande bakgrund som vill och kan jobba med oss. Att arbeta för Röda Korset är mer än en anställning.

Relaterade inlägg: