När sjösattes Götheborg?

Innehållsförteckning

När sjösattes Götheborg?

När sjösattes Götheborg?

J The ship Götheborg of Sweden/Launched

Vad heter Ostindiefararen?

Sedan jungfruresan till Kina, år 2005–2007, har skeppet genomfört totalt nio olika expeditioner runt om i världen. Idag är Ostindiefararen Götheborg ett historiskt besöksmål i Göteborg och ett skepp lastat med upplevelser.

Hur sjönk Götheborg?

Den 12 september 1745 var en fin dag med maklig vind, som sakta skulle föra in Ostindienfararen Götheborg till hamnen i Göteborg. Men plötsligt brakade skeppet snöpligt rakt in i ett grund och sjönk, med bara några hundra meter kvar av sin resa på flera tusen mil. ...

När avseglar Ostindiefararen?

Skeppet lämnade Göteborg måndagen 16 augusti, kl 16.00, och seglingen tur och retur Göteborg till Stockholm tar cirka 20 dagar. Lördag 4 september avseglar skeppet från Stockholm, för att återkomma till Göteborg söndag 12 september 2021.

När sjösattes Ostindiefararen?

The ship Götheborg of Sweden/Launched

När åker Ostindiefararen?

Asien 20 kommer ostindiefararen Götheborg att segla till Asien. Med start i april 2022 kommer rutten att gå genom Medelhavet och Suezkanalen för att sedan segla vidare mot Sydostasien.

Vem äger Ostindiefararen?

Ostindiefararen Götheborg har ny ägare. Logistikföretaget Greencarrier har köpt alla aktier i Svenska ostindiska companiet AB av Stiftelsen ostindiefararen Götheborg. Syftet med köpet är fler resor till och mer handelsverksamhet med Asien.

Relaterade inlägg: