Vad görs av sojabönor?

Innehållsförteckning

Vad görs av sojabönor?

Vad görs av sojabönor?

Huvuddelen av den soja som produceras används till djurfoder vid produktion av kött, mjölk och ägg samt vid odling av fisk. Ur sojabönan utvinns även sojaolja, en av världens viktigaste vegetabiliska oljor.

Vad är bra med sojabönor?

Bönan innehåller en mängd essentiella aminosyror och är rik på omättat fett. Detta gör att sojabönan är energirik och därför populär i livsmedelsindustrin där olja på sojabönor, sojaprotein, emulgeringsmedel och djurfoder är vanligt förekommande.

Hur nyttigt är Sojafärs?

Sojafärs är ett exempel på ett halvfabrikat som jag anser kan vara ett hälsosamt inslag i kosten. Det innehåller protein av hög kvalitet från sojabönan. Jämfört med dess animaliska motsvarighet, som nöt- och/eller fläskfärs, har den en mindre klimatpåverkan.

Är det farligt att äta för mycket sojabönor?

Alla livsmedel innehåller något “gift”; det vill säga ett eller flera ämnen som i för stor mängd blir giftigt i kroppen men som i måttlig mängd inte påverkar alls. Att konsumera sojabönor och sojaprodukter i naturlig form* i en annars varierad kost är inte några problem för de allra flesta.

Vad är bra med Edamamebönor?

Edamamebönor är supergoda! De blir mer och mer populära som snacks. Förutom att de är ljuvliga i smaken så innehåller den dessutom mycket protein och även nyttigheter som fibrer, vitaminer och mineraler.

Relaterade inlägg: