Vilka frågor ställer en kurator?

Innehållsförteckning

Vilka frågor ställer en kurator?

Vilka frågor ställer en kurator?

Skolkurator

  • Vad kan man få hjälp med av dig?
  • Hur gör man för att få kontakt med dig?
  • Har man rätt att träffa dig på lektionstid eller måste det vara på en annan tid?
  • Vad är roligast med ditt jobb?
  • Vad tycker du att elever bör känna till om elevhälsan?

Varför ska man gå till kuratorn?

Vad kan en kurator hjälpa till med? En kurator finns där för dig som behöver få prata med någon för att få hjälp, råd och stöd. Att man vid något tillfälle i livet känner att man behöver hjälp i form av samtalsterapi är mycket vanligt. Det kan vara att man har det jobbigt hemma, i skolan, på arbetsplatsen.

Vad har en kurator för uppgift?

Hälso- och sjukvårdskuratorn bidrar med att utveckla och bibehålla det sociala, psykosociala och socialrättsliga perspektivet inom hälso- och sjukvården. Kompetensen ska erbjudas de patienter och närstående som har behov av psykosocialt stöd och behandling och ska finnas inom hälso- och sjukvårdens alla områden.

Vad säger man till en kurator?

Skriva ner vad du vill att kuratorn ska veta om dig. Kuratorn du kommer träffa sitter ju där och är nyfiken på vem du är. Vad som gjort att du velat ha kontakt. Vad som är ditt bekymmer om vi väljer att kalla det så.

Vad ska man säga till en kurator?

Skriva ner vad du vill att kuratorn ska veta om dig. Kuratorn du kommer träffa sitter ju där och är nyfiken på vem du är. Vad som gjort att du velat ha kontakt.

Vad tjänar en kurator inom landstinget?

En medellön för en kurator brukar ligga på 34900 kr, men lönen varierar såklart beroende på ålder och erfarenhet.

Vad kan man göra på ungdomsmottagningen?

Du kan få hjälp på en ungdomsmottagning om du har frågor om kroppen, sex eller preventivmedel. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver någon att prata med.

Hur arbetar en kurator med människor?

  • En kurator arbetar med människor i behov av råd, stöd och hjälp. Genom samtal försöker en kurator fånga in problemet, och tillsammans med klienten försöker man komma fram till den bästa lösningen för hur du skall hantera det du funderar över.

Vad krävs för att arbeta som kurator inom sjukvården?

  • För att arbeta som kurator inom sjukvården krävs legitimation. Kuratorer har ofta en socionomexamen med en vidareutbildning i socialt arbete eller socialt behandlingsarbete. Även examen inom socialpedagogik kan vara en ingång till yrket. Det finns även kuratorer med en beteendevetenskaplig utbildningsbakgrund.

Vad är skillnaden mellan kurator och psykolog?

  • Det finns många likheter mellan kurator och psykolog och arbetet kan till stor del se likadant ut. Såväl kuratorer som psykologer arbetar med hälsa och att hjälpa människor, men på olika sätt. En kurator lyssnar och stöttar, de bedriver samtalsstöd, och kan ge råd. Psykologer kan, utöver samtalsstöd, även utreda och behandla.

Relaterade inlägg: