Vad får en hyresvärd göra?

Innehållsförteckning

Vad får en hyresvärd göra?

Vad får en hyresvärd göra?

När hyresvärden får gå in

  • För att utföra brådskande arbete och nödvändig tillsyn. Om det t ex. blir en oförutsedd skada som snabbt måste åtgärdas eller för att utföra planering inför reparation eller liknande. ...
  • Om hyresvärden har en laglig rätt att komma in med hjälp av Kronofogdemyndigheten.

Kan man anmäla hyresvärd?

Upplever du att du har problem med miljön i din bostad behöver din hyresvärd bli uppmärksammad på problemet och få möjlighet att lösa det. Du kan använda den här blanketten för en sådan anmälan. Om din hyresvärd har en egen blankett för klagomål så kan du skicka med den här blanketten som en bilaga.

När har hyresvärden rätt att gå in i lägenheten?

Hyresvärden behöver ditt tillstånd för att in i din lägenhet. Nej, värden får inte gå in i lägenhet utan tillstånd. Om värden behöver komma in i din bostad för att ”utöva nödvändig tillsyn” eller annat så måste hen ha ditt tillstånd. Utan ditt tillstånd räknas det som en brottslig handling.

Får hyresvärd gå in?

Som hyresvärd har du i vissa fall rätt att in utan medgivande, till exempel vid akuta skador, som vattenläckor och liknande. I samband med ombyggnad bör hyresvärden alltid skaffa sig medgivande från hyresgästen för att tillträde till lägenheterna.

Hur ofta byta kylskåp hyresrätt?

Idag är det sedvanliga tidsintervallet ca 12-15 år vad gäller byte av vitvaror och liknande upprustning av lägenheter (tapetsering och målning etc.) Det går alltså inte att säga ett exakt tidsintervall utan det som är avgörande är hur pass slitna vitvarorna är.

Relaterade inlägg: