Hur blir man när man röker spice?

Innehållsförteckning

Hur blir man när man röker spice?

Hur blir man när man röker spice?

För att spicepulvret, det vill säga de syntetiska cannabinoiderna, ska bli möjligt att röka löses det upp med aceton och sprayas/blandas på tobak eller annat rökbart material. Det finns en stor risk att acetonet finns kvar i den mix som man röker, vilket medför skador på njurarna.

Vad är farligt med spice?

Den senaste tiden har det kommit många rapporter om ungdomar som fått åka in akut och till och med dödsfall som kopplas till den syntetiska cannaboiden spice. I dag fick Robert Olsson, chef för beroendecentrum Västmanland, provsvar från de senaste analyserna av drogen.

Kan man dö av spice?

Att överdosera spice kan göra att personen känner förvirring, ångest, kräkningar, minnesstörningar, hyperaktivitet, muskelryckningar, kräkningar, högt blodtryck, och hjärtinfarkt. Användare på grund av spice. ... En av farorna med Spice är att man inte exakt vet vad den innehåller och hur stark den är.

Hur påverkas samhället av spice?

Då bruk av spice kan resultera i att man isolerar sig själv, medför detta psykiska, fysiska och sociala problem. Dessutom kan det gå så pass långt att den som brukar spice blir beroende av samhället genom försörjningsstöd eller annat stöd eftersom nära relationer och arbete kan komma till skada.

Hur känns det att röka spice?

Ruset liknar det från cannabis Den som röker spice ska känna sig euforisk och avslappnad.

Vad händer i hjärnan när man röker spice?

Syntetiska cannabinoider påverkar samma receptorer i hjärnan som cannabis gör. Det är därför rusen ger liknande effekter, till exempel illamående, trötthet, stora pupiller, minnesstörning, förhöjd puls och förhöjt blodtryck. ... En överdos innebär en ökad risk för psykos, illamående, kräkningar, kramper och njursvikt.

Hur vet man om man fått spice?

Spice består av olika syntetiska ämnen som har blandats med flera olika kryddor – därför kallas den Spice. Trots att det rör sig om moderna syntetiska ämnen som påverkar kroppen marknadsförs spice ofta med hjälp av ord som ska få drogerna att verka naturliga och ganska ofarliga.

Är spice en drog?

Spice är ett namn för olika substanser som liknar cannabis, så kallade syntetiska cannabinoder, som röks. Det består av torkade örter eller torkade växtdelar (det är därifrån namnet kommer) där man har tillsatt den syntetiska cannabinoiden med hjälp av lösningsmedel.

Hur påverkas man av spice?

Eftersom olika lösningsmedel används för att framställa Spice får du också andra effekter, som minskad muskelkontroll, ökad reaktionstid och sämre reflexer. På längre sikt kan du få rinnande näsa, hosta, irriterad hals, extrem trötthet, huvudvärk, ångest och känna nedstämdhet.

Hur många dör av spice?

Spice kan rökas eller injiceras. Av drogen kan man få biverkningar som hjärtinfarkt, psykos och spasmer. I värsta fall kan man dö. Minst två personer i Sverige har dött av drogen.

Relaterade inlägg: