Vad tjänar en rektor i förskolan?

Innehållsförteckning

Vad tjänar en rektor i förskolan?

Vad tjänar en rektor i förskolan?

55 200 kr. Rektorer i grundskola och gymnasium har en lön på mellan 49 500–79 000 kr per månad. En biträdande rektors lön varierar mellan 41 000 och 59 000 kr per månad och en rektor i förskolan mellan 44 500 och 59 800 kr per månad. Biträdande rektor i förskolan har en lön mellan 36 0.

Vem är chef över en rektor?

Verksamhetschefen är rektorns chef och huvudmannens representant den dagliga verksamheten.

Vad får en lärare inte göra?

Det finns olika saker som de vuxna får göra när en elev bryter mot skolans regler. De får säga åt eleven att sluta och flytta på eleven i klassrummet för att skapa studiero. Eleven ska alltså en chans att ändra sitt beteende innan läraren kan göra något annat. Hjälper inte det får de visa ut en elev ur klassrummet.

Vad får man inte göra i skolan?

Svar: Nej, läraren får inte med tvång ta en elevs egendom om det inte är en kniv eller annat vapen eller något som strider mot lagen, till exempel nazistisk propaganda. Men läraren kan kräva att mobiltelefonerna ska vara avstängda med hänvisning till skolans ordningsregler och får visa ut eleven om reglerna inte följs.

Vilka arbetsuppgifter har en rektor?

Det pedagogiska arbetet vid en förskole- eller skolenhet ska ledas och samordnas av en rektor. ... Rektorn beslutar om hur förskolan eller skolan ska organiseras och fördelar resurser efter barnens eller elevernas olika förutsättningar och behov. Rektorn fattar även övriga beslut enligt skollagen och andra bestämmelser.

Hur mycket har en rektor i lön?

Lönestatistik Rektorer i Stockholm tjänar 59 936 kronor i månaden medan kollegorna i Dalarna bara har 48 189 kronor i månaden. Var du bor avgör hur hög din lön är. Att byta kommun kan lyfta din lön med drygt 12 000 kronor.

Vad tjänar en rektor på högskolan?

76 700 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Relaterade inlägg: