Vad får sommarjobbare göra?

Innehållsförteckning

Vad får sommarjobbare göra?

Vad får sommarjobbare göra?

För att lova att jobba under sommaren krävs det att du är minst 13 år gammal. Det finns några undantag. Du får lov att göra mycket lätta och ofarliga arbetsuppgifter inom familjen. Det kan till exempel vara att städa hemma, trädgårdsarbete, frukt & bärplockning samt rensning av trädgårdsland.

Hur mycket får en sommarjobbare jobba?

Det finns generella regler som gäller alla som feriejobbar. Du jobbar i regel sex timmar per dag, men du kan schemaläggas upp till åtta timmar per dag under några av arbetsdagarna. Du måste ha minst 30 minuters lunchrast efter 4,5 timme.

Vad tjänar Feriearbetare?

Kommunals rekommendationer för löner för kommunalt sommarjobb 2019 var:

  • 16-17 år minst 74 kronor/timme.
  • 18-19 år minst 90 kronor/timme.

Får sommarjobbare OB?

Om du jobbar på obekväm arbetstid har du rätt till OB-tillägg. Det innebär att du får en högre timlön om du jobbar kvällar, nätter och helger. OB-tillägg ser väldigt olika ut beroende på vilken bransch du jobbar i.

Vilket år får man sommarjobba?

Ungdomar som går i grundskolan och är mellan 13 och 15 år får ha ett lätt och riskfritt arbete. Den som är mellan 16 och 18 år får ha ett arbete som inte är tungt eller riskfyllt. Ungdomar som är mellan 13 och 15 år får arbeta högst 7 timmar per dag och högst 35 timmar i veckan, dock inte mellan klockan 20 och 06.

Hur mycket tjänar ett kassabiträde?

25 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Relaterade inlägg: