Vad får barn i månadspeng?

Innehållsförteckning

Vad får barn i månadspeng?

Vad får barn i månadspeng?

Ungefär hälften av alla föräldrar ger sina barn veckopeng eller månadspeng. Det är ett bra sätt om du vill lära barnen förstå pengars värde....Hur mycket ska barnen få i månadspeng?
Barnets ålderGenomsnittligt belopp per månad
9 till 11 år220 kronor
12 till 14 år360 kronor
15 till 17 år800 kronor

Hur mycket i veckopeng?

– Det beror såklart på vilka möjligheter man har som familj och vad som ska ingå i veckopengen. När barnet är runt åtta år är det vanligt att ge omkring 25 kronor i veckan. Sedan ökar summan med åldern. Vid 16-17 års ålder brukar många ge hela eller en del av studiebidraget.

Vad ska studiebidraget räcka till?

Syftet bakom att få studiebidrag är att heltidsstuderande ska kunna prioritera sina studier istället för ett arbete. Det primära är därför att den studerande ska lägga pengar på studiematerial som behövs för undervisningen, däremot är det inte olagligt att fika för pengar från studiebidraget.

Hur mycket veckopeng 13 år?

Mellan 10-13 år kan man höja pengen då barnet till exempel börjar ta bussen till stan, fikar med kompisar och går på bio. En summa runt 45-65 kronor i veckan eller 180-260 kronor i månaden är då tillräckligt. Från 14 år och upp till 17 år kan man öka på pengen med runt 100 kronor i månaden.

Vad ska barnbidraget gå till Konsumentverket?

Barnbidraget är dock ett ekonomiskt stöd till föräldrar och syftar till att ge ett tillskott för de extra utgifter som ett barn innebär. Barnbidraget ska alltså i första hand täcka barnets behov såsom exempelvis kläder och mat.

Relaterade inlägg: