Vad firar man i Kina?

Innehållsförteckning

Vad firar man i Kina?

Vad firar man i Kina?

De tre största traditionella högtiderna – i fallande ordning – är vårfesten, som är det kinesiska nyåret, månfesten och drakbåtsfesten. Till dessa kommer sedan hundratals bemärkelsedagar för gudomligheter från olika religioner. Vissa av dessa är lokala till sin karaktär medan andra firas i flera länder och regioner.

Vilket är är det i Kina 2020?

2019 (grisens år): 5 feb. 2020 (råttans år): (oxens år): (tigerns år): 1 feb.

Vilken högtid börjar snart i Kina?

Kinesiska nyåret och vårfesten Det kinesiska nyåret infller på första dagen den första månaden enligt månkalendern, vilet innebär mellan den 21 januari och 19 februari enligt den internationella gregorianska kalendern. Vårfesten är den viktigaste högtiden och traditionen är mer än tre tusen år gammal.

Vilket år firar Kina?

Det kinesiska nyåret är kinesernas allra viktigaste och största helg. Den infaller vid den andra nymånen efter vintersolståndet, vilket inträffar någon gång under perioden 21 januari – 19 februari.

När firades det kinesiska nyåret?

Kalender
Gregorianskt årDatumDjur
20195 februariGrisen
202025 januariRåttan
202112 februariOxen
20221 februariTigern

Vad är året i Kina?

Kinesiskt nyår eller vårfesten (春节; 春節; Chūnjié) är det kinesiska nyåret enligt den traditionella kinesiska kalendern. Det infaller i samband med nymåne under perioden 21 januari till 20 februari i den gregorianska kalendern.

Vad är råttans år?

Råttan är det första djuret av de tolv zodiakdjuren inom Kinesisk astrologi. De tolv djuren omfattar varsitt år, när tolv år har gått börjar cykeln om. Det associeras med aggression, rikedom, charm och ordning, men även med döden, krig, det ockulta, pest och grymheter.

Relaterade inlägg: