Vilka fordon får man köra med moped klass 2?

Innehållsförteckning

Vilka fordon får man köra med moped klass 2?

Vilka fordon får man köra med moped klass 2?

Vad får man köra? Moped klass II är en moped som är gjord för en hastighet på högst 25 km/timmen med en motor som har en effekt på max 1 kilowatt. Äldre så kallade 30-mopeder som är tillverkade före 2003 och som är gjorda för en hastighet av högst 30 km/timmen räknas också som moped klass II. Läs mer om mopeder.

Vad är Amkort?

AM-körkortet infördes i Sverige 1 oktober 2009. Det innebär att alla som vill köra en moped i klass 1 (en EU-moped) måste ha ett sådant körkort. Men om du har ett A1-, A2-, A- eller B-körkort ingår AM-behörigheten i det.

Får man köra EPA på Am kort?

AMKörkort för moped klass I Med körkort för moped klass I får du köra mopeder som är gjorda för en hastighet på högst 45 km/timmen. En sådan moped måste ha en registreringsskylt. Med ett AM-körkort får du även köra traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen (traktor a).

Får man köra moped med Traktorkort?

Med traktorkortet får du köra Traktorkortet ger dig rätt att köra traktor eller motorredskap klass II (konstruerade för en hastighet av högst 30 km/tim) på väg. Traktorkortet ger också rätt att köra moped klass II.

Vad betyder be på körkortet?

Med behörigheten BE får du köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg och en eller flera släp kopplade till bilen. Släpets eller släpens sammanlagda totalvikt får dock inte vara över 3 500 kg. BE-behörigheten har inte någon begränsning för bilens och släpets sammanlagda totalvikter.

Relaterade inlägg: