Vad går över till bröstmjölk?

Innehållsförteckning

Vad går över till bröstmjölk?

Vad går över till bröstmjölk?

Små mängder av olika proteiner och andra näringsämnen kan passera över relativt oförändrade från mammans mat till bröstmjölken och påverka barnet. Vissa miljögifter som lagrats i mammans kroppsfett kan också överföras till bröstmjölken i mycket små, men mätbara, mängder.

Hur mycket mer ska man äta när man ammar?

Näring och vätska Du behöver också lite extra näring, men inte större mängder än vad som motsvaras av ett extra glas mjölk eller en extra smörgås med pålägg. När du ammar kan du äta det mesta men det finns vissa livsmedel du ska vara försiktig med, till exempel vissa fiskar. Mer information finns hos Livsmedelsverket.

Hur mycket nikotin går över i bröstmjölken?

Halveringstiden multipliceras med fem för att ta reda på när ett ämne bryts ner. Det betyder att det tar 450 minuter - eller 7,5 timmar - innan all nikotin är borta ur mjölken. Om den ammande mamman röker kan detta också ge en lägre mjölkproduktion och påverka mjölkens smak så att barnet inte tycker om den.

Hur mycket mjölkprotein går över i bröstmjölken?

I bröstmjölken förekommer endast nanogram-nivåer av mjölkprotein och idag vet vi att det är mycket ovanligt att reagera med allergi mot komjölksprotein i bröstmjölk (1). Om barnet uppvisar ospecifika symtom på smärta eller obehag bör man i första hand misstänka annan bakomliggande orsak.

Kan man dricka Nocco när man ammar?

Vi rekommenderar inte barn, gravida och ammande personer eller personer känsliga för koffein att konsumera NOCCOs produkter.

Relaterade inlägg: