Vad får jag om jag blir arbetslös?

Innehållsförteckning

Vad får jag om jag blir arbetslös?

Vad får jag om jag blir arbetslös?

Dag 1-100 kan man 80 procent av sin lön upp till 33 000 kronor. Har man en inkomstförsäkring via facket kan man 80 procent av hela sin lön. Dag 101-200 är den maximala ersättningen per dag 1000 kronor. Man kan fortfarande 80 procent av den tidigare lönen.

Vem kan få ersättning från Alfa kassan?

Den som ansöker om ersättning hos en a-kassa ska uppfylla både grund- och arbetsvillkor. Grundvillkoret innebär att man ska: Vara anmäld hos Arbetsförmedlingen och vara beredd att söka och ta arbete. Kunna arbeta minst 3 timmar varje arbetsdag, minst 17 timmar i veckan.

Kan man få ersättning från Arbetsförmedlingen?

Du får ersättning för varje dag som du deltar i ditt program, men också om du inte kan delta, till exempel om du är sjuk och har sjukanmält dig till Arbetsförmedlingen första dagen eller om du vabbar. Om du är frånvarande utan en godkänd anledning får du inga pengar för den dagen.

Vad får man när man är arbetslös?

Inkomstrelaterad ersättning Högsta beloppet per dag är 1200 kronor före skatt vid de första 100 dagarna och som högst 1000 kronor per dag resterande ersättningsperiod. Den arbetssökande som är medlem i ett fackförbund kan även en inkomstförsäkring.

Hur lång tid tar det att få ersättning från Alfakassan?

Väntetid är tiden från att vi har tagit emot din första tidrapport till att du får utbetald ersättning från oss. Väntetiden presenteras som ett medianvärde per månad. I november var väntetiden hos Alfa-kassan 4 veckor. Vänligen observera att väntetiden för EU- och omprövningsärenden kan vara längre.

När kan man få ersättning från a kassan?

Villkor för ersättning grundad på inkomsten Ha arbetat minst 6 månader, minst 60 timmar per kalendermånad. Medlemsvillkoret. Ha varit medlem i en a-kassa minst 12* månader. *Under mars-december 2020 räknas varje medlemsmånad som 4 månader.

Relaterade inlägg: