Vad får en jordfelsbrytare att slå ifrån?

Innehållsförteckning

Vad får en jordfelsbrytare att slå ifrån?

Vad får en jordfelsbrytare att slå ifrån?

Jordfelsbrytaren slår ifrån i samma sekund som en trasig apparat kopplas in så i det fall är felsökningen enkel: kolla vad du sist kopplade i ett el-uttag innan strömmen slog ifrån. Det kan röra sig om en tillfällig överledning i exempelvis tvättmaskin, diskmaskin eller frys som kan bero på skadad isolering eller fukt.

Vad får en säkring att lösa ut?

Överbelastning som orsak till att säkring löser ut Överbelastning uppstår när för stor ström leds genom en ledning. Är många värmealstrande produkter igång samtidigt på samma säkring, exempelvis tvättmaskin, diskmaskin, vattenkokare etc, så kan det vara orsaken till en överbelastning vilket gör att säkringen löser ut.

Hur länge håller en jordfelsbrytare?

En jordfelsbrytare håller inte för evigt. Alla jordfelsbrytare har en testknapp, ofta märkt T för test, som används för att kontrollera funktionen. Testa din jordfelsbrytare minst två gånger per år, gärna oftare. När du trycker på testknappen ska strömmen i huset brytas.

Varför motionera jordfelsbrytare?

Två gånger per år bör jordfelsbrytaren "motioneras" för att du ska kunna vara säker på att den fungerar. Detta gör du genom att trycka på TEST-knappen som sitter på jordfelsbrytaren. När du gör det fälls vippan ned och strömmen bryts.

Hur snabbt bryter en jordfelsbrytare?

Jordfelsbrytaren är en billig livförsäkring som även skyddar mot elbränder. Den bryter strömmen snabbt vid jordfel både i elanläggningen och i anslutna produkter. Det förekommer även fast installerade jordfelsbrytare som skyddar enstaka uttag, till exempel i badrum. ...

Relaterade inlägg: