Vad är Renoveringslån?

Innehållsförteckning

Vad är Renoveringslån?

Vad är Renoveringslån?

Ett renoveringslån är ett lån som används för att renovera din bostad. Ett renoveringslån utan säkerhet är ett vanligt privatlån och har i regel en något högre ränta. Det går även att ta renoveringslån som bakas in i bolånet för att du ska få en lägre ränta.

Vad betyder belåna hus?

Att belåna sitt hus genom att höja sitt bolån kan vara ett bra alternativ till att skaffa ett privatlån. Ibland blir det billigare och du slipper skaffa ett nytt lån. Det finns dock vissa begränsningar. Du kan aldrig låna mer än 85 procent av bostadens värde och du måste tänka på amorteringskravet.

Hur mycket Renoveringslån?

Privatlån | Det vanligaste renoveringslånet Privatlån är den smidigaste typen av renoveringslån. Det är också den vanligaste typen av lån för mindre renoveringar upp till 600.000 kr. Du tar helt enkelt ett vanligt privatlån, får in pengarna på ditt konto och kan sätta igång med att renovera din bostad direkt.

Hur får man Renoveringslån?

Låna till renovering vid husköp Ett renoveringslån fungerar precis som ett privatlån. Du behöver inte ta ut något nytt pantbrev och du behöver heller inte ha ditt boende som säkerhet när du ska låna till renovering vid husköp. Tänk också på att om du renoverar din bostad kan den stiga i värde.

Relaterade inlägg: