Får man behålla skatteåterbäring om man har skuldsanering?

Innehållsförteckning

Får man behålla skatteåterbäring om man har skuldsanering?

Får man behålla skatteåterbäring om man har skuldsanering?

Om du har betalat för mycket i skatt gäller olika regler för om du får behålla skatteåterbäringen eller inte. Om ditt beslut om skuldsanering har vunnit laga kraft, det vill säga inte längre går att överklaga, får du tillbaka pengarna direkt från Skatteverket. ... Vi fördelar i så fall pengarna i din betalningsplan.

Hur mycket får man leva på under skuldsanering?

För en familj med två vuxna och ett barn under sju år med boendekostnad på 7 000 kronor blir förbehållsbeloppet/existensminimum 8 2 + 7000 kr = 17 949 kr. Om du är ensamstående vuxen (över 18 år) och bor i en hyresrätt som kostar 7000 kronor månaden så är existensminimum alltså 12 016 kronor.

Vad innebär utmätning av Kronofogden?

Vi försöker alltid utmäta det som är av minst skada för dig eller företaget. Det första vi utmäter är kontanter, pengar på banken, aktier, skatt som du eller ditt företag ska få tillbaka eller din lön. Du kan alltid berätta för oss om du har egendom som du vill att vi utmäter och säljer för att betala dina skulder.

Får man skatteåterbäring om man har Kronofogden?

Får jag behålla min skatteåterbäring fastän jag har skulder hos er? Nej, har du skulder hos oss och får tillbaka på skatten kommer vi att antingen avräkna eller utmäta skattebeloppet för att betala dina skulder.

Får man skatteåterbäring om man har löneutmätning?

Om du har skulder hos kronofogden kommer skatteåterbäringen i första hand överföras av Skatteverket till Kronofogden för att betala dina skulder. ... Om det sedan skulle bli en summa över, när dina skulder är betalda, tillfaller överskottet er (Kronofogdens hemsida).

Relaterade inlägg: