Hur mycket får man betalt för skog?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man betalt för skog?

Hur mycket får man betalt för skog?

Prisstatistiken som LRF konsult tagit fram visar att riksgenomsnittet, det vill säga det genomsnittliga priset per skogskubikmeter i hela landet, har stigit till 435 kr/m3sk vilket är en ökning med 2,9 procent och samtidigt det högsta genomsnittspriset som uppmätts sedan LRF Konsult började sammanställa statistik 1995.

Vad kostar det att gallra skog?

I genomsnitt kostade gallring 210 kr per m3f ub. Det är den högsta nivån under åren 20, då Skogsstyrelsen och Skogforsk har gjort statistik på avverknings- kostnaderna. I statistiken finns även uppgifter om kostnad för försvårad föryngringsavverkning i ska- dad skog.

Hur mycket pengar får man per hektar skog?

Men avkastningen per hektar på en fastighet – nej, det är rena grekiskan för de flesta… – Mitt enkla svar är att en skog med någorlunda balans i åldersklasser under en konjunkturcykel ska ge runt 1 000 kronor per hektar och år, säger han. Lite mer i södra Sverige, lite mindre i norra.

Hur mycket kostar ett ekträd?

Stora prisskillnader. En grov ekstock av Diamantklass kan betalas med 5000 kronor per kubikmeter eller mer medan blockstock och Kährstimmer landar på mindre än hälften så mycket. Priset för bränsleved och vrak ligger omkring 200 kronor kubikmetern.

Vad kostar det att återplantera skog?

Kostnaden för markberedning och plantering är cirka 8 000-12 000 kronor per hektar, beroende på vilken markberedningsmetod och vilket plantmaterial som används.

Vad kostar det att göra en skogsbruksplan?

Vad kostar det? – Cirka 130–220 kronor per hektar, men siffrorna är ungefärliga. Priset beror också på hur marken är disponerad.

Relaterade inlägg: