Får man dra av lån vid husförsäljning?

Innehållsförteckning

Får man dra av lån vid husförsäljning?

Får man dra av lån vid husförsäljning?

För att svara på din fråga kan du inte göra avdrag för lånet på grund av att det ingår inte i begreppet omkostnadsbelopp. Däremot finns det möjlighet att göra avdrag för den kostnaden renoveringen uppgått till (förbättringskostnad). Så om du renoverat för 150 000 kr så får du göra motsvarande avdrag.

Vad får man räkna av på vinstskatt?

Om du har sålt en privatbostad med vinst ska du betala 30 procent skatt på 22/30 av vinsten. Om din vinst är 100 000 kronor ska du alltså betala 30 procent i skatt på 73 333 kronor (100 000 x 22/). Skatten blir då 21 999 kronor (73 333 x 30 procent).

Får man dra av flytthjälp?

Avdraget gäller flytt av bohag, packning och uppackning men till exempel inte kostnaden för flyttbil eller drivmedel. Arbetskostnaden måste därför särredovisas på flyttfirmans faktura. – Det kan uppstå situationer där man inte är insatt och tror sig göra ett större avdrag än vad som är möjligt.

Kan man dra av lagfart?

Pantbrev och lagfart är avdragsgilla För dig som ska sälja din bostad kan det vara bra att veta att kostnaden både för lagfart och för pantbrev är avdragsgilla i din deklaration. Det betyder att du därmed kan minska hur mycket vinstskatt du eventuellt ska betala.

När ska skatten betalas vid husförsäljning?

Betala vinstskatt innan den 12 februari Du som har sålt med vinst kan undvika ränta på ditt skattekonto. Det gör du genom att betala in hela vinstskatten före den 12 februari det år som du ska deklarera.

Relaterade inlägg: