Hur stor friggebod får man bygga?

Innehållsförteckning

Hur stor friggebod får man bygga?

Hur stor friggebod får man bygga?

Du får bygga en eller flera friggebodar, så länge den totala byggnadsarean inte överstiger 15 kvm. Nockhöjden får inte vara högre än 3 meter från medelmarknivån och avståndet till tomtgräns måste vara minst 4,5 meter.

Vad är bygglovspliktigt?

Normalt krävs bygglov för byggnader, tillbyggnader och vid vissa andra ändringar av byggnader. Det krävs även bygglov för bland annat murar, plank och parkeringsplatser utomhus.

Vad är Bygglovsbefriat?

Det betyder till exempel att du får bygga en friggebod på mark som normalt inte får bebyggas och oavsett hur stor yta på varje tomt som får bebyggas. Ett undantag från denna regel är planer med en utökad bygglovsplikt, ofta i kulturmiljöer.

Får man ändra fasaden utan bygglov?

Du behöver inte bygglov för att måla om, byta fasadbeklädnad eller taktäcknings-material på en- och tvåbostadshus med tillhörande komplementbyggnader så länge förändringen inte väsentligt ändrar byggnadens eller områdets karaktär. fasaden eller taket förändras så att byggnadens karaktär påverkas väsentligt.

Hur stort attefallshus får man bygga?

Vad får man bygga? Om du har ett bostadshus får du uppföra ett eller flera attefallshus i omedelbar närhet till ditt hus. Den totala byggnadsarean får dock inte överstiga 30 kvadratmeter. När det gäller höjden på komplementbyggnaden får den högsta punkten inte överstiga fyra meter från marknivå.

Hur stort får man bygga ett attefallshus?

Du kan bygga flera attefallshus, men alla attefallshus som du har byggt på tomten får vara högst 30 m2 tillsammans. Om du uppför attefallshus närmare gränsen än 4,5 meter krävs berörda grannars medgivande för att du ska få bygga attefallshuset utan bygglov.

Vad räknas som Fasadändring?

Oftast krävs det bygglov när du ska göra en ändring av en byggnads yttre utseende, så kallad fasadändring. Det kan gälla exempelvis förändringar av material och färg på fasad, byte av tak, fönster och ytterdörrar.

Relaterade inlägg: